Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Ferit Bulut *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Dersin İçeriği

Dersin Amacı

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Türk müziğinde usûl kavramı. Türk müziğinde usûlün yazılması, okunması ve vurulması.
2 Nim Sofyan usûlünün yazılması, okunması ve vurulması. Nim Sofyan usûlünde yazılmış eserin deşifre edilmesi ve usûl vurarak icra edilmesi.
3 Semâi usûlünün yazılması, okunması ve vurulması. Semai usûlünde yazılmış eserin deşifre edilmesi ve usûl vurarak icra edilmesi.
4 Sofyan usûlünün yazılması, okunması ve vurulması. Sofyan usûlünde yazılmış eserin deşifre edilmesi ve usûl vurarak icra edilmesi.
5 Türk Aksağı usûlünün yazılması, okunması ve vurulması. Türk Aksağı usûlünde yazılmış eserin deşifre edilmesi ve usûl vurarak icra edilmesi.
6 Yürük Semai usûlünün yazılması, okunması ve vurulması. Yürük Semai usûlünde yazılmış eserin deşifre edilmesi ve usûl vurarak icra edilmesi.
7 Devr-i Hindi usûlünün yazılması, okunması ve vurulması. Devr-i Hindi usûlünde yazılmış eserin deşifre edilmesi ve usûl vurarak icra edilmesi.
8 ARA SINAV
9 Devr-i Turan usûlünün yazılması, okunması ve vurulması. Devr-i Turan usûlünde yazılmış eserin deşifre edilmesi ve usûl vurarak icra edilmesi.
10 Düyek usûlünün yazılması, okunması ve vurulması. Düyek usûlünde yazılmış eserin deşifre edilmesi ve usûl vurarak icra edilmesi.
11 Müsemmen usûlünün yazılması, okunması ve vurulması. Müsemmen usûlünde yazılmış eserin deşifre edilmesi ve usûl vurarak icra edilmesi.
12 Aksak usûlünün yazılması, okunması ve vurulması. Aksak usûlünde yazılmış eserin deşifre edilmesi ve usûl vurarak icra edilmesi.
13 Raks Aksağı usûlünün yazılması, okunması ve vurulması. Raks Aksağı usûlünde yazılmış eserin deşifre edilmesi ve usûl vurarak icra edilmesi.
14 Oynak usûlünün yazılması, okunması ve vurulması. Oynak usûlünde yazılmış eserin deşifre edilmesi ve usûl vurarak icra edilmesi.
15 Aksak Semai usûlünün yazılması, okunması ve vurulması. Aksak Semai usûlünde yazılmış eserin deşifre edilmesi ve usûl vurarak icra edilmesi.