| 1 |
Sıcak iklim tahıllarına giriş; dünya ve Türkiye’de üretim, ekonomik önemi
Sıcak iklim tahıllarının sınıflandırılması; botanik özellikler
Morfolojik özellikler: kök, gövde, yaprak, çiçek ve infloresans yapısı
Ekolojik istekler; iklim ve toprak faktörleri
Büyüme ve gelişme dönemleri; fenolojik evreler
Tohumluk hazırlığı, ekim yöntemleri ve çeşit seçimi
Gübreleme ve besin yönetimi; azot, fosfor, potasyum ve mikro elementler
Sulama stratejileri ve su yönetimi
Yabancı ot kontrolü; kimyasal ve kültürel yöntemler
Hastalık ve zararlılar; tanı, biyoloji ve mücadele yöntemleri
Mısır yetiştiriciliği (botanik, ekoloji, yetiştirme teknikleri)
Sorgum ve darı türlerinin yetiştiriciliği
Verim ve kalite unsurları; verim bileşenlerinin analizi
Hasat, hasat sonrası işlemler ve kullanım alanları
Sürdürülebilir sıcak iklim tahılı üretimi; iklim değişikliğinin etkileri; genel değerlendirme ve tekrar |
|
Bin tane ağırlığı, Hektolitre ağırlığı, tanede nem içeriği, tanede protein, nişasta içeriği analizleri |
|
| 2 |
Sıcak iklim tahıllarına giriş; dünya ve Türkiye’de üretim, ekonomik önemi
Sıcak iklim tahıllarının sınıflandırılması; botanik özellikler
Morfolojik özellikler: kök, gövde, yaprak, çiçek ve infloresans yapısı
Ekolojik istekler; iklim ve toprak faktörleri
Büyüme ve gelişme dönemleri; fenolojik evreler
Tohumluk hazırlığı, ekim yöntemleri ve çeşit seçimi
Gübreleme ve besin yönetimi; azot, fosfor, potasyum ve mikro elementler
Sulama stratejileri ve su yönetimi
Yabancı ot kontrolü; kimyasal ve kültürel yöntemler
Hastalık ve zararlılar; tanı, biyoloji ve mücadele yöntemleri
Mısır yetiştiriciliği (botanik, ekoloji, yetiştirme teknikleri)
Sorgum ve darı türlerinin yetiştiriciliği
Verim ve kalite unsurları; verim bileşenlerinin analizi
Hasat, hasat sonrası işlemler ve kullanım alanları
Sürdürülebilir sıcak iklim tahılı üretimi; iklim değişikliğinin etkileri; genel değerlendirme ve tekrar |
|
Bin tane ağırlığı, Hektolitre ağırlığı, tanede nem içeriği, tanede protein, nişasta içeriği analizleri |
|
| 3 |
Sıcak iklim tahıllarına giriş; dünya ve Türkiye’de üretim, ekonomik önemi
Sıcak iklim tahıllarının sınıflandırılması; botanik özellikler
Morfolojik özellikler: kök, gövde, yaprak, çiçek ve infloresans yapısı
Ekolojik istekler; iklim ve toprak faktörleri
Büyüme ve gelişme dönemleri; fenolojik evreler
Tohumluk hazırlığı, ekim yöntemleri ve çeşit seçimi
Gübreleme ve besin yönetimi; azot, fosfor, potasyum ve mikro elementler
Sulama stratejileri ve su yönetimi
Yabancı ot kontrolü; kimyasal ve kültürel yöntemler
Hastalık ve zararlılar; tanı, biyoloji ve mücadele yöntemleri
Mısır yetiştiriciliği (botanik, ekoloji, yetiştirme teknikleri)
Sorgum ve darı türlerinin yetiştiriciliği
Verim ve kalite unsurları; verim bileşenlerinin analizi
Hasat, hasat sonrası işlemler ve kullanım alanları
Sürdürülebilir sıcak iklim tahılı üretimi; iklim değişikliğinin etkileri; genel değerlendirme ve tekrar |
|
Bin tane ağırlığı, Hektolitre ağırlığı, tanede nem içeriği, tanede protein, nişasta içeriği analizleri |
|
| 4 |
Sıcak iklim tahıllarına giriş; dünya ve Türkiye’de üretim, ekonomik önemi
Sıcak iklim tahıllarının sınıflandırılması; botanik özellikler
Morfolojik özellikler: kök, gövde, yaprak, çiçek ve infloresans yapısı
Ekolojik istekler; iklim ve toprak faktörleri
Büyüme ve gelişme dönemleri; fenolojik evreler
Tohumluk hazırlığı, ekim yöntemleri ve çeşit seçimi
Gübreleme ve besin yönetimi; azot, fosfor, potasyum ve mikro elementler
Sulama stratejileri ve su yönetimi
Yabancı ot kontrolü; kimyasal ve kültürel yöntemler
Hastalık ve zararlılar; tanı, biyoloji ve mücadele yöntemleri
Mısır yetiştiriciliği (botanik, ekoloji, yetiştirme teknikleri)
Sorgum ve darı türlerinin yetiştiriciliği
Verim ve kalite unsurları; verim bileşenlerinin analizi
Hasat, hasat sonrası işlemler ve kullanım alanları
Sürdürülebilir sıcak iklim tahılı üretimi; iklim değişikliğinin etkileri; genel değerlendirme ve tekrar |
|
Bin tane ağırlığı, Hektolitre ağırlığı, tanede nem içeriği, tanede protein, nişasta içeriği analizleri |
|
| 5 |
Sıcak iklim tahıllarına giriş; dünya ve Türkiye’de üretim, ekonomik önemi
Sıcak iklim tahıllarının sınıflandırılması; botanik özellikler
Morfolojik özellikler: kök, gövde, yaprak, çiçek ve infloresans yapısı
Ekolojik istekler; iklim ve toprak faktörleri
Büyüme ve gelişme dönemleri; fenolojik evreler
Tohumluk hazırlığı, ekim yöntemleri ve çeşit seçimi
Gübreleme ve besin yönetimi; azot, fosfor, potasyum ve mikro elementler
Sulama stratejileri ve su yönetimi
Yabancı ot kontrolü; kimyasal ve kültürel yöntemler
Hastalık ve zararlılar; tanı, biyoloji ve mücadele yöntemleri
Mısır yetiştiriciliği (botanik, ekoloji, yetiştirme teknikleri)
Sorgum ve darı türlerinin yetiştiriciliği
Verim ve kalite unsurları; verim bileşenlerinin analizi
Hasat, hasat sonrası işlemler ve kullanım alanları
Sürdürülebilir sıcak iklim tahılı üretimi; iklim değişikliğinin etkileri; genel değerlendirme ve tekrar |
|
Bin tane ağırlığı, Hektolitre ağırlığı, tanede nem içeriği, tanede protein, nişasta içeriği analizleri |
|
| 6 |
Sıcak iklim tahıllarına giriş; dünya ve Türkiye’de üretim, ekonomik önemi
Sıcak iklim tahıllarının sınıflandırılması; botanik özellikler
Morfolojik özellikler: kök, gövde, yaprak, çiçek ve infloresans yapısı
Ekolojik istekler; iklim ve toprak faktörleri
Büyüme ve gelişme dönemleri; fenolojik evreler
Tohumluk hazırlığı, ekim yöntemleri ve çeşit seçimi
Gübreleme ve besin yönetimi; azot, fosfor, potasyum ve mikro elementler
Sulama stratejileri ve su yönetimi
Yabancı ot kontrolü; kimyasal ve kültürel yöntemler
Hastalık ve zararlılar; tanı, biyoloji ve mücadele yöntemleri
Mısır yetiştiriciliği (botanik, ekoloji, yetiştirme teknikleri)
Sorgum ve darı türlerinin yetiştiriciliği
Verim ve kalite unsurları; verim bileşenlerinin analizi
Hasat, hasat sonrası işlemler ve kullanım alanları
Sürdürülebilir sıcak iklim tahılı üretimi; iklim değişikliğinin etkileri; genel değerlendirme ve tekrar |
|
Bin tane ağırlığı, Hektolitre ağırlığı, tanede nem içeriği, tanede protein, nişasta içeriği analizleri |
|
| 7 |
Sıcak iklim tahıllarına giriş; dünya ve Türkiye’de üretim, ekonomik önemi
Sıcak iklim tahıllarının sınıflandırılması; botanik özellikler
Morfolojik özellikler: kök, gövde, yaprak, çiçek ve infloresans yapısı
Ekolojik istekler; iklim ve toprak faktörleri
Büyüme ve gelişme dönemleri; fenolojik evreler
Tohumluk hazırlığı, ekim yöntemleri ve çeşit seçimi
Gübreleme ve besin yönetimi; azot, fosfor, potasyum ve mikro elementler
Sulama stratejileri ve su yönetimi
Yabancı ot kontrolü; kimyasal ve kültürel yöntemler
Hastalık ve zararlılar; tanı, biyoloji ve mücadele yöntemleri
Mısır yetiştiriciliği (botanik, ekoloji, yetiştirme teknikleri)
Sorgum ve darı türlerinin yetiştiriciliği
Verim ve kalite unsurları; verim bileşenlerinin analizi
Hasat, hasat sonrası işlemler ve kullanım alanları
Sürdürülebilir sıcak iklim tahılı üretimi; iklim değişikliğinin etkileri; genel değerlendirme ve tekrar |
|
Bin tane ağırlığı, Hektolitre ağırlığı, tanede nem içeriği, tanede protein, nişasta içeriği analizleri |
|
| 8 |
Sıcak iklim tahıllarına giriş; dünya ve Türkiye’de üretim, ekonomik önemi
Sıcak iklim tahıllarının sınıflandırılması; botanik özellikler
Morfolojik özellikler: kök, gövde, yaprak, çiçek ve infloresans yapısı
Ekolojik istekler; iklim ve toprak faktörleri
Büyüme ve gelişme dönemleri; fenolojik evreler
Tohumluk hazırlığı, ekim yöntemleri ve çeşit seçimi
Gübreleme ve besin yönetimi; azot, fosfor, potasyum ve mikro elementler
Sulama stratejileri ve su yönetimi
Yabancı ot kontrolü; kimyasal ve kültürel yöntemler
Hastalık ve zararlılar; tanı, biyoloji ve mücadele yöntemleri
Mısır yetiştiriciliği (botanik, ekoloji, yetiştirme teknikleri)
Sorgum ve darı türlerinin yetiştiriciliği
Verim ve kalite unsurları; verim bileşenlerinin analizi
Hasat, hasat sonrası işlemler ve kullanım alanları
Sürdürülebilir sıcak iklim tahılı üretimi; iklim değişikliğinin etkileri; genel değerlendirme ve tekrar |
|
Bin tane ağırlığı, Hektolitre ağırlığı, tanede nem içeriği, tanede protein, nişasta içeriği analizleri |
|
| 9 |
Sıcak iklim tahıllarına giriş; dünya ve Türkiye’de üretim, ekonomik önemi
Sıcak iklim tahıllarının sınıflandırılması; botanik özellikler
Morfolojik özellikler: kök, gövde, yaprak, çiçek ve infloresans yapısı
Ekolojik istekler; iklim ve toprak faktörleri
Büyüme ve gelişme dönemleri; fenolojik evreler
Tohumluk hazırlığı, ekim yöntemleri ve çeşit seçimi
Gübreleme ve besin yönetimi; azot, fosfor, potasyum ve mikro elementler
Sulama stratejileri ve su yönetimi
Yabancı ot kontrolü; kimyasal ve kültürel yöntemler
Hastalık ve zararlılar; tanı, biyoloji ve mücadele yöntemleri
Mısır yetiştiriciliği (botanik, ekoloji, yetiştirme teknikleri)
Sorgum ve darı türlerinin yetiştiriciliği
Verim ve kalite unsurları; verim bileşenlerinin analizi
Hasat, hasat sonrası işlemler ve kullanım alanları
Sürdürülebilir sıcak iklim tahılı üretimi; iklim değişikliğinin etkileri; genel değerlendirme ve tekrar |
|
Bin tane ağırlığı, Hektolitre ağırlığı, tanede nem içeriği, tanede protein, nişasta içeriği analizleri |
|
| 10 |
Sıcak iklim tahıllarına giriş; dünya ve Türkiye’de üretim, ekonomik önemi
Sıcak iklim tahıllarının sınıflandırılması; botanik özellikler
Morfolojik özellikler: kök, gövde, yaprak, çiçek ve infloresans yapısı
Ekolojik istekler; iklim ve toprak faktörleri
Büyüme ve gelişme dönemleri; fenolojik evreler
Tohumluk hazırlığı, ekim yöntemleri ve çeşit seçimi
Gübreleme ve besin yönetimi; azot, fosfor, potasyum ve mikro elementler
Sulama stratejileri ve su yönetimi
Yabancı ot kontrolü; kimyasal ve kültürel yöntemler
Hastalık ve zararlılar; tanı, biyoloji ve mücadele yöntemleri
Mısır yetiştiriciliği (botanik, ekoloji, yetiştirme teknikleri)
Sorgum ve darı türlerinin yetiştiriciliği
Verim ve kalite unsurları; verim bileşenlerinin analizi
Hasat, hasat sonrası işlemler ve kullanım alanları
Sürdürülebilir sıcak iklim tahılı üretimi; iklim değişikliğinin etkileri; genel değerlendirme ve tekrar |
|
Bin tane ağırlığı, Hektolitre ağırlığı, tanede nem içeriği, tanede protein, nişasta içeriği analizleri |
|
| 11 |
Sıcak iklim tahıllarına giriş; dünya ve Türkiye’de üretim, ekonomik önemi
Sıcak iklim tahıllarının sınıflandırılması; botanik özellikler
Morfolojik özellikler: kök, gövde, yaprak, çiçek ve infloresans yapısı
Ekolojik istekler; iklim ve toprak faktörleri
Büyüme ve gelişme dönemleri; fenolojik evreler
Tohumluk hazırlığı, ekim yöntemleri ve çeşit seçimi
Gübreleme ve besin yönetimi; azot, fosfor, potasyum ve mikro elementler
Sulama stratejileri ve su yönetimi
Yabancı ot kontrolü; kimyasal ve kültürel yöntemler
Hastalık ve zararlılar; tanı, biyoloji ve mücadele yöntemleri
Mısır yetiştiriciliği (botanik, ekoloji, yetiştirme teknikleri)
Sorgum ve darı türlerinin yetiştiriciliği
Verim ve kalite unsurları; verim bileşenlerinin analizi
Hasat, hasat sonrası işlemler ve kullanım alanları
Sürdürülebilir sıcak iklim tahılı üretimi; iklim değişikliğinin etkileri; genel değerlendirme ve tekrar |
|
Bin tane ağırlığı, Hektolitre ağırlığı, tanede nem içeriği, tanede protein, nişasta içeriği analizleri |
|
| 12 |
Sıcak iklim tahıllarına giriş; dünya ve Türkiye’de üretim, ekonomik önemi
Sıcak iklim tahıllarının sınıflandırılması; botanik özellikler
Morfolojik özellikler: kök, gövde, yaprak, çiçek ve infloresans yapısı
Ekolojik istekler; iklim ve toprak faktörleri
Büyüme ve gelişme dönemleri; fenolojik evreler
Tohumluk hazırlığı, ekim yöntemleri ve çeşit seçimi
Gübreleme ve besin yönetimi; azot, fosfor, potasyum ve mikro elementler
Sulama stratejileri ve su yönetimi
Yabancı ot kontrolü; kimyasal ve kültürel yöntemler
Hastalık ve zararlılar; tanı, biyoloji ve mücadele yöntemleri
Mısır yetiştiriciliği (botanik, ekoloji, yetiştirme teknikleri)
Sorgum ve darı türlerinin yetiştiriciliği
Verim ve kalite unsurları; verim bileşenlerinin analizi
Hasat, hasat sonrası işlemler ve kullanım alanları
Sürdürülebilir sıcak iklim tahılı üretimi; iklim değişikliğinin etkileri; genel değerlendirme ve tekrar |
|
Bin tane ağırlığı, Hektolitre ağırlığı, tanede nem içeriği, tanede protein, nişasta içeriği analizleri |
|
| 13 |
Sıcak iklim tahıllarına giriş; dünya ve Türkiye’de üretim, ekonomik önemi
Sıcak iklim tahıllarının sınıflandırılması; botanik özellikler
Morfolojik özellikler: kök, gövde, yaprak, çiçek ve infloresans yapısı
Ekolojik istekler; iklim ve toprak faktörleri
Büyüme ve gelişme dönemleri; fenolojik evreler
Tohumluk hazırlığı, ekim yöntemleri ve çeşit seçimi
Gübreleme ve besin yönetimi; azot, fosfor, potasyum ve mikro elementler
Sulama stratejileri ve su yönetimi
Yabancı ot kontrolü; kimyasal ve kültürel yöntemler
Hastalık ve zararlılar; tanı, biyoloji ve mücadele yöntemleri
Mısır yetiştiriciliği (botanik, ekoloji, yetiştirme teknikleri)
Sorgum ve darı türlerinin yetiştiriciliği
Verim ve kalite unsurları; verim bileşenlerinin analizi
Hasat, hasat sonrası işlemler ve kullanım alanları
Sürdürülebilir sıcak iklim tahılı üretimi; iklim değişikliğinin etkileri; genel değerlendirme ve tekrar |
|
Bin tane ağırlığı, Hektolitre ağırlığı, tanede nem içeriği, tanede protein, nişasta içeriği analizleri |
|
| 14 |
Sıcak iklim tahıllarına giriş; dünya ve Türkiye’de üretim, ekonomik önemi
Sıcak iklim tahıllarının sınıflandırılması; botanik özellikler
Morfolojik özellikler: kök, gövde, yaprak, çiçek ve infloresans yapısı
Ekolojik istekler; iklim ve toprak faktörleri
Büyüme ve gelişme dönemleri; fenolojik evreler
Tohumluk hazırlığı, ekim yöntemleri ve çeşit seçimi
Gübreleme ve besin yönetimi; azot, fosfor, potasyum ve mikro elementler
Sulama stratejileri ve su yönetimi
Yabancı ot kontrolü; kimyasal ve kültürel yöntemler
Hastalık ve zararlılar; tanı, biyoloji ve mücadele yöntemleri
Mısır yetiştiriciliği (botanik, ekoloji, yetiştirme teknikleri)
Sorgum ve darı türlerinin yetiştiriciliği
Verim ve kalite unsurları; verim bileşenlerinin analizi
Hasat, hasat sonrası işlemler ve kullanım alanları
Sürdürülebilir sıcak iklim tahılı üretimi; iklim değişikliğinin etkileri; genel değerlendirme ve tekrar |
|
Bin tane ağırlığı, Hektolitre ağırlığı, tanede nem içeriği, tanede protein, nişasta içeriği analizleri |
|
| 15 |
Sıcak iklim tahıllarına giriş; dünya ve Türkiye’de üretim, ekonomik önemi
Sıcak iklim tahıllarının sınıflandırılması; botanik özellikler
Morfolojik özellikler: kök, gövde, yaprak, çiçek ve infloresans yapısı
Ekolojik istekler; iklim ve toprak faktörleri
Büyüme ve gelişme dönemleri; fenolojik evreler
Tohumluk hazırlığı, ekim yöntemleri ve çeşit seçimi
Gübreleme ve besin yönetimi; azot, fosfor, potasyum ve mikro elementler
Sulama stratejileri ve su yönetimi
Yabancı ot kontrolü; kimyasal ve kültürel yöntemler
Hastalık ve zararlılar; tanı, biyoloji ve mücadele yöntemleri
Mısır yetiştiriciliği (botanik, ekoloji, yetiştirme teknikleri)
Sorgum ve darı türlerinin yetiştiriciliği
Verim ve kalite unsurları; verim bileşenlerinin analizi
Hasat, hasat sonrası işlemler ve kullanım alanları
Sürdürülebilir sıcak iklim tahılı üretimi; iklim değişikliğinin etkileri; genel değerlendirme ve tekrar |
|
Bin tane ağırlığı, Hektolitre ağırlığı, tanede nem içeriği, tanede protein, nişasta içeriği analizleri |
|