1 |
Sebze ve sebzeciliğin tanımı, sebzelerin
sınıflandırılması |
Sebze üretim
alanlarının tanıtımı |
|
|
2 |
Sebzelerin insan sağlığı ve beslenmesi
açısından önemi, sebzelerin farklı
değerlendirilme şekilleri |
Sebze üretiminde
kullanılan üretim
materyallerinin tanıtımı |
|
|
3 |
Sebze yetiştiriciliğinin tarihçesi, dünyada ve
Türkiye'de sebzeciliğin durumu ve önemi |
Sebzelerin taksonomik
sınıflandırılması ve
sebze tohumlarının
öğrencilere gösterilmesi |
|
|
4 |
Türkiye'de sebze yetiştirme bölgeleri |
Tohum çimlendirme
denemeleri |
|
|
5 |
Sebze işletme şekilleri |
Fide üretimi için tohum
ekimi |
|
|
6 |
Sebze üretimini etkileyen ekonomik ve ekolojik
faktörler |
Sebze üretiminde
kültürel uygulamalar |
|
|
7 |
Sebze bahçesinin kurulması ve planlanması.
Toprak ve yetiştirme yerlerinin hazırlığı |
Sebze yetiştiriciliğinde
mekanizasyon |
|
|
8 |
Toprak yorgunluğu ve ekim nöbeti |
Sebze üretimi ile ilgili video gösterimi |
|
|
9 |
Ara sınav |
|
|
|
10 |
Sebze yetiştiriciliğinde sulama ve gübreleme |
Fide üretimi |
|
|
11 |
Sebze yetiştiriciliğinde yabancı ot, hastalık ve
zararlılarla mücadele |
|
|
|
12 |
Sebze yetiştiriciliğinde generatif çoğaltma
metotları ve fide yetiştiriciliği |
|
|
|
13 |
Sebze yetiştiriciliğinde generatif çoğaltma
metotları ve fide yetiştiriciliği |
|
|
|
14 |
Sebze yetiştiriciliğinde vejetatif çoğaltma
metotları |
|
|
|
15 |
Sebze yetiştiriciliğinde vejetatif çoğaltma
metotları |
|
|
|
16 |
Sebzelerde hasat, depolama ve muhafaza |
Bahçede sebze üretimi |
|
|