Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1.Dalkılıç, Z., 1994. Turunçgiller. Adnan Menderes Üniversitesi. Yayın No: 22. 2005.
2.Davies, F. S., Albrigo, L. G., 1994. Citrus. CAB International.
3.Tuzcu, Ö., 1990. Türkiye’ de Yetiştirilen Başlıca Turunçgil Çeşitleri. Akdeniz İhracatçı
Birlikleri Yayınları, 71s.
4.Anonim., 1990. Turunçgil Dünyası. Akdeniz İhracatçı Birlikleri Yayınları, 120s.
5.Anonim., 2004. Home Citrus Growers. http://www.saalfelds.freeserve.co.uk
6.Kacar, B. , 1987. Çayın Biyokimyası ve İşleme Teknolojisi.Çay – Kur Yayın No: 6.
Ankara. 329s.
7.Terzi, N., 2003. Çay Sektörü Analizi. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Yayınları Yayın
No: 50. 79s.
8.Turunçgil ve Çay Yetiştiriciliği Ders Notları (Çeşitli kaynaklar kullanılarak hazırlanan ders
notları ve ppt sunuları).
Dersin Amacı
Türkiye için önemli bir yere sahip Turunçgil ve Çay bitkilerin tanıtılması, Dünya ve
Türkiye’deki üretim kapasiteleri, bu türlerin yetiştirilmesinde kullanılan teknikler, hasat,
muhafaza, ve taşınmalarına ilişkin bilimsel ilkeler öğretilecektir.