| 1 |
Bahçe ürünlerinde, hasat ve hasat sonrası kayıplarının nedenlerinin
açıklanması. |
|
|
|
| 2 |
Çiçeklenme, meyve tutumu ve meyve gelişinin incelenmesi. |
|
|
|
| 3 |
Hücresel gelişmeler, hücre beslenmesi, meyve oluşumu ve
gelişiminde bitkisel hormonların rolü, meyve tutum ve gelişmesini
etkileyen faktörler.
|
|
|
|
| 4 |
Bahçe ürünlerinde solunum fizyolojisi, solunum ısısı ve solunum
oranı. |
|
|
|
| 5 |
Bahçe ürünlerinde solunum hızındaki değişim üzerine etkili olan
faktörler. |
|
|
|
| 6 |
Bahçe ürünlerinde hasat ve hasat kriterleri, erken ve geç hasadın
sakıncaları ile uygun bir hasadın yapılışı. |
|
|
|
| 7 |
|
Ambalajlama ve paketleme evi işlemleri. |
|
|
| 8 |
Bahçe ürünlerinde standardizasyon. |
|
|
|
| 9 |
Bahçe ürünlerine hasat sonrası dayanımı arttırmak için yapılan özel
uygulamalar,olgunlaştırma ve saratma uygulamaları. |
|
|
|
| 10 |
Ara sınav
|
|
|
|
| 11 |
Bahçe ürünlerinin muhafazasında önemli olan depo faktörleri ve
muhafaza sistemleri. Depo tipleri ve çalışma sistemleri. |
|
|
|
| 12 |
Depo tipleri ve çalışma sistemleri. Ön soğutma ve yarı soğuma süresi. |
|
|
|
| 13 |
|
|
Hasattan sonra meydana gelen bozulmaların nedenleri ve çözüm
önerileri. |
|
| 14 |
Pazara ulaştırma, soğukta taşıma, taşıma koşulları ve taşıma sistemleri.
Pazara sunma ve pazarlama teknikleri. |
|
|
|
| 15 |
Pazara ulaştırma, soğukta taşıma, taşıma koşulları ve taşıma sistemleri.
Pazara sunma ve pazarlama teknikleri |
|
|
|
| 16 |
Pazara ulaştırma, soğukta taşıma, taşıma koşulları ve taşıma sistemleri.
Pazara sunma ve pazarlama teknikleri |
|
|
|