1 |
Tohumun tanımı ve kaliteli bir tohumda aranılan özellikler. Tohum ambalaj materyallerinde bulunması gereken teknik bilgiler. Sebze tohumculuğunda kullanılan teknik terimler ve bunların açıklanmaları. |
|
Tohum muhafaza odasında tohumların tanıtımı |
|
2 |
Türkiyede sebze tohumculuğunun mevcut durumu ve sorunları, ticari sebze tohumluklarının üretim aşamaları. |
|
Tohum muhafaza odasında tohumların tanıtımı |
|
3 |
Tozlanma, döllenme ve tohum oluşumu ile gelişmesi. Sebzelerde yabancı döllenme ve yabancı döllenmeye karşı alınacak tedbirler |
Sebzelerde çiçek yapısının incelenmesi |
|
|
4 |
Sebze tohumu üretimine etki eden ekolojik faktörler (ışık, sıcaklık, yağış, rüzgar vb.). |
|
Alliaceae familyasına ait tohum özelliklerinin incelenmesi |
|
5 |
Sebze tohumluğu üretim planlamasında dikkat edilecek faktörler (ekim nöbeti, tarla ve parsel şekli, kenar ve set bitkileri, tip dışı bitkileri ayırma yöntemleri, ekim ve dikim işleri, sebze tohumluklarının toprak, sulama, ve gübreleme istekleri). |
|
Brassicaceae familyasına ait tohum özelliklerinin incelenmesi |
|
6 |
Sebze tohumluğu üretim planlamasında dikkat edilecek faktörler (ekim nöbeti, tarla ve parsel şekli, kenar ve set bitkileri, tip dışı bitkileri ayırma yöntemleri, ekim ve dikim işleri, sebze tohumluklarının toprak, sulama, ve gübreleme istekleri). |
|
Solanaceae familyasına ait tohum özelliklerinin incelenmesi |
|
7 |
Tohumluk sebzelerde hasat kriterleri, tohum ayırma yöntemleri |
|
Cucurbitaceae familyasına ait tohum özelliklerinin incelenmesi |
|
8 |
Tohum kurutma teknikleri, tohumların temizlenmesi. |
|
Liliaceae familyasına ait tohum özelliklerinin incelenmesi |
|
9 |
Sebze tohumluklarının muhafazası ve ilaçlanması |
|
Tohumlarda su alım hızı testi |
|
10 |
Ara Sınav |
|
|
|
11 |
Sebzelerde fide üretimi |
|
Çimlenme ve çıkış testi |
|
12 |
Sebzelerde fide üretimi |
|
Tetrazolium testi |
|
13 |
Aşılı fide üretimi |
Domateste aşılama |
|
|
14 |
Sebzelerde çelikle çoğaltma |
Karpuzda aşılama |
|
|
15 |
Final Sınavı |
|
|
|