Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Mehmet Akif Çam Dr. Öğr. Üyesi Numan Karaçay Prof. Dr. Ergin Öztürk Prof. Dr. Musa Sarıca Prof. Dr. Güray Erener Prof. Dr. Nuh Ocak Prof. Dr. Savaş Atasever Prof. Dr. Ünal Kılıç Prof. Dr. Zafer Ulutaş Prof. Dr. Mustafa Olfaz Prof. Dr. Umut Sami Yamak Doç. Dr. Ali Vaiz Garipoğlu Doç. Dr. Aydın Altop Doç. Dr. Hüseyin Erdem Dr. Öğr. Üyesi Selim Bıyık Arş. Gör. Samet Hasan Abacı *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Kaymakçı, M., Koçak, Ç.,2004. Tarımsal uygulamalar, Hayvansal Üretim Uygulamaları, s197. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No: 552 Bornova İzmir.

Dersin İçeriği

Kanatlı hayvan yetiştiriciliği, Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, Arı yetiştiriciliği alanlarındaki uygulamalar işlenecektir.

Dersin Amacı

Ders zootekni bölümü öğrencilerine çalışma alanlarındaki uygulamaları tanıtmak, ileriki dönemlerde görecekleri dersler i ve bölümü tanıtma amacını taşımaktadır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Hayvan barınakları, barınak tipleri, (sığır)
2 Hayvan barınakları, barınak tipleri (Koyun, keçi).
3 Sığır ırkları, (et süt)
4 Sığırcılık işletmeleri, süt üretim işletmeleri
5 Sığırcılık işletmeleri, besi işletmeleri
6 Arıcılık işletmeleri
7 Kanatlı hayvan yetiştiriciliğine ait projeler, yumurta üretim işletmeleri
8 Kanatlı hayvan yetiştiriciliğine ait projeler, Et üretim (Broiler) yumurta üretim işletmeleri
9 Ara sınav haftası
10 Küçükbaş hayvancılık işletmeleri, koyun süt üretim işletmeleri
11 Küçükbaş hayvancılık işletmeleri, koyun eti (kasaplık kuzu) üretim işletmeleri
12 Küçükbaş hayvancılık işletmeleri, keçi süt üretim işletmeleri
13 Küçükbaş hayvancılık işletmeleri, keçi eti, (kasaplık oğlak, koyun yapağı, tiftik) üretim işletmeleri
14 Hayvanların beslenmesine ilişkin uygulamalar, rasyon hazırlama