Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Güray Erener *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2025, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

1. Ergül, M., 2005. Karma Yemler ve Karma Yem Teknolojisi, Ders kitabı, 3. Basım, Bornova-İzmir 2. McEllhiney, R.R. (Editor), Feed Manufacturing Technology IV, 1994, 606 pp. -Van der Poel, A.F.B.,Vahl,

Dersin İçeriği

Karma yem üretimi, yem fabrikası, yem teknolojisi, yemlere uygulanan işlemler

Dersin Amacı

Karma yem teknolojisi ve karma yem üretimi konusunda bilgi vermek

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Yem ve karma yemin tanımı, yemlerin sınıflandırılması ve önemi
2 Dünyada ve Türkiye’de karma yem üretim değerleri, ülkemiz karma yem üretiminde tarihsel süreç
3 Karma yem üretiminde kullanılan yem hammaddeleri; Ruminantlar
4 Karma yem üretiminde kullanılan yem hammaddeleri; Kanatlılar
5 Yem fabrikasının kuruluş yeri, çalışma tekniği ve fabrikanın kısımları
6 Yem katkı maddeleri
7 Karma yem üretiminde uygulanan teknolojik işlemler-1
8 Karma yem üretiminde uygulanan teknolojik işlemler-2
9 Yem hammaddeleri ve karma yemlerde kalite kontrol Yem hammaddeleri ve karma yemlerde kalite kontrol
10 Yem hammaddelerinde bulunan anti-besinsel maddeler
11 Yem hammaddelerinin kullanım sınırları
12 Karma yem ve yem hammaddelerinin muhafazasıKarma yem ve yem hammaddelerinin muhafazası
13 Yemlerde bulaşıklık ve sanitasyon
14 Yem Kanunu ve yasal mevzuatlar