Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Ahmet GÜLER Dr. Öğr. Üyesi Numan Karaçay *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Hayvansal üretimin önemi, dünyada ve Türkiye'de hayvansal üretim, çiftlik hayvanlarında üreme, sığır, koyun, tavuk ve arı yetiştiriciliği, besleme, ıslah ve sürü yönetimleri

Dersin İçeriği

1. Editör, Ertuğrul, M., Hayvan Yetiştirme, Baran Ofset, Ankara. Editör Mehmet Ertuğrul 2. Editör; Yamak, 2018. Zootekni Ceylan Ofset, Samsun 3. Editörler; Türkoğlu M, Sarıca, M., 2018. Tavukçuluk Bilimi, Bey Ofset, Ankara

Dersin Amacı

Ziraat Fakültesi öğrencilerine entansif yetiştiriciliği yapılan çiftlik hayvanlarını tanıtmak, dünyada hayvansal gıdalara olan talep ve önemi ve bu hayvanların yetiştiriciliği ve yönetimi konularında bilgilenmelerini sağlamak amaçlanmıştır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Hayvancılığın Önemi Dünya ve Türkiye’de hayvancılık
2 Hayvansal Ürünler ve insan beslenmesindeki önemi
3 Hayvanlarda evciltme, Türler ve Irklar
4 Hayvanlarda üreme ve döl verimi
5 Hayvan ıslahı ve ıslah yöntemleri
6 Yemler ve Hayvan besleme
7 Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği
8 Koyun ve Keçi Yetiştirme
9 Ara Sınav
10 Kanatlı Hayvan Yetiştirme
11 Arıcılık
12 Hayvan besleme
13 Hayvan refahı
14 Organik Hayvancılık
15 Sürdürülebilir hayvansal üretim