Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Hayvansal üretimin önemi, dünyada ve Türkiye'de hayvansal üretim, çiftlik hayvanlarında üreme, sığır, koyun, tavuk ve arı yetiştiriciliği, besleme, ıslah ve sürü yönetimleri
Dersin İçeriği
1. Editör, Ertuğrul, M., Hayvan Yetiştirme, Baran Ofset, Ankara. Editör Mehmet Ertuğrul
2. Editör; Yamak, 2018. Zootekni Ceylan Ofset, Samsun 3. Editörler; Türkoğlu M, Sarıca, M., 2018. Tavukçuluk Bilimi, Bey Ofset, Ankara
Dersin Amacı
Ziraat Fakültesi öğrencilerine entansif yetiştiriciliği yapılan çiftlik hayvanlarını tanıtmak, dünyada hayvansal gıdalara olan talep ve önemi ve bu hayvanların yetiştiriciliği ve yönetimi konularında bilgilenmelerini sağlamak amaçlanmıştır.