Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Nazlı Dide Kutluk Yılmaz *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Comparative Plant Virology (Roger Hull)<br />Plant Pathology (Agrios)<br />Compendium of Cucurbit Diseases<br />Compendium of Beet Diseases and Insects<br />Compendium of Wheat Diseases

Dersin İçeriği

Şeker pancarı, hububat, taş ve yumuşak çekirdekli meyve, bağ ve sebze (domates, patates, fasulye, börülce, kabakgil) virüs ve viroid hastalıkları incelenmektedir.

Dersin Amacı

Bu dersin amacı öğrencilerin; sebzeler, tarla bitkileri ve meyve ağaçlarındaki sorun olan virüs ve viroid hastalıklarını tanımlamasını, bu hastalıkların teşhislerinde ve mücadelesinde kullanılan yöntemleri uygulamasını ve karşılaştıkları bir sorunun çözümünü sonuçlandırmayı ve raporlaştırmayı gerçekleştirebilmesini sağlamaktır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Şeker pancarında enfeksiyon oluşturan toprak kökenli virüslerin taksonomideki yeri, partikül özellikleri, taşınma şekli, konukçuları, bitkilerde oluşturduğu belirtiler ve kontrol yöntemleri öğretilmektedir.
2 Tahillarda enfeksiyon oluşturan toprak kökenli virüslerin taksonomideki yeri, partikül özellikleri, taşınma şekli, konukçuları, bitkilerde oluşturduğu belirtiler ve kontrol yöntemlerini öğretilmektedir. Tahillarda enfeksiyon oluşturan toprak kökenli virüslerin taksonomideki yeri, partikül özellikleri, taşınma şekli, konukçuları, bitkilerde oluşturduğu belirtiler ve kontrol yöntemlerini öğretilmektedir.
3 Sebzelerde enfeksiyon oluşturan virüslerin taksonomideki yeri, partikül özellikleri, taşınma şekli, konukçuları, bitkilerde oluşturduğu belirtiler ve kontrol yöntemleri öğretilmektedir. Sebzelerde enfeksiyon oluşturan virüslerin taksonomideki yeri, partikül özellikleri, taşınma şekli, konukçuları, bitkilerde oluşturduğu belirtiler ve kontrol yöntemleri öğretilmektedir.
4 Domateste enfeksiyon oluşturan virüslerin taksonomideki yeri, partikül özellikleri, taşınma şekli, konukçuları, bitkilerde oluşturduğu belirtiler ve kontrol yöntemleri öğretilmektedir.
5 Mısırda enfeksiyon oluşturan virüslerin taksonomideki yeri, partikül özellikleri, taşınma şekli, konukçuları, bitkilerde oluşturduğu belirtiler ve kontrol yöntemleri öğretilmektedir.
6 Patateste enfeksiyon oluşturan virüs ve viroidlerin taksonomideki yeri, partikül özellikleri, taşınma şekli, konukçuları, bitkilerde oluşturduğu belirtiler ve kontrol yöntemleri öğretilmektedir.
7 Tütünde enfeksiyon oluşturan virüslerin taksonomideki yeri, partikül özellikleri, taşınma şekli, konukçuları, bitkilerde oluşturduğu belirtiler ve kontrol yöntemleri öğretilmektedir. Tütünde enfeksiyon oluşturan virüslerin taksonomideki yeri, partikül özellikleri, taşınma şekli, konukçuları, bitkilerde oluşturduğu belirtiler ve kontrol yöntemleri öğretilmektedir.
8 Yumuşak çekirdekli meyvelerde (elma, armut, ayva vb.) enfeksiyon oluşturan virüs ve viroidlerin taksonomideki yeri, partikül özellikleri, taşınma şekli, konukçuları, bitkilerde oluşturduğu belirtiler ve kontrol yöntemleri öğretilmektedir.
9 Sert çekirdekli meyvelerde (erik, kiraz, kayısı, şeftali vb.) enfeksiyon oluşturan virüs ve viroidlerin taksonomideki yeri, partikül özellikleri, taşınma şekli, konukçuları, bitkilerde oluşturduğu belirtiler ve kontrol yöntemleri öğretilmektedir.
10 Asmalarda enfeksiyon oluşturan virüslerin taksonomideki yeri, partikül özellikleri, taşınma şekli, konukçuları, bitkilerde oluşturduğu belirtiler ve kontrol yöntemleri öğretilmektedir.
11 Turunçgillerde enfeksiyon oluşturan virüs ve viroidlerin taksonomideki yeri, partikül özellikleri, taşınma şekli, konukçuları, bitkilerde oluşturduğu belirtiler ve kontrol yöntemleri öğretilmektedir.
12 Buğday ve arpada enfeksiyon oluşturan virüslerin taksonomideki yeri, partikül özellikleri, taşınma şekli, konukçuları, bitkilerde oluşturduğu belirtiler ve kontrol yöntemleri öğretilmektedir.
13 Şeker pancarında enfeksiyon oluşturan virüslerin taksonomideki yeri, partikül özellikleri, taşınma şekli, konukçuları, bitkilerde oluşturduğu belirtiler ve kontrol yöntemleri öğretilmektedir. Şeker pancarında enfeksiyon oluşturan virüslerin taksonomideki yeri, partikül özellikleri, taşınma şekli, konukçuları, bitkilerde oluşturduğu belirtiler ve kontrol yöntemleri öğretilmektedir.
14 Çilek ve süs bitkilerinde enfeksiyon oluşturan virüslerin taksonomideki yeri, partikül özellikleri, taşınma şekli, konukçuları, bitkilerde oluşturduğu belirtiler ve kontrol yöntemleri öğretilmektedir.