Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1. Natural Crop Protection, Gaby Stoll, AGRECOL, Margraf Verlag, Germany, 1995.
2. Organik Tarım El Kitabı. Anonim, T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, 200l.
3. Biological Control, C.B. Huffaker (Editor), Plenum Press, New York, 1971.
Dersin İçeriği
Organik tarım kavramının tanımı, Türkiye'de ve dünyada organik tarım sistemleri, organik tarımda kontrol ve sertifikasyon, organik tarımda bitki hastalıkları, yabancı otlar ve bitki zararlıları ile mücadele yöntemlerinin tanıtılması, organik tarımda kültürel mücadele ve biyolojik mücadele yöntemlerinin önemi, organik tarımda kullanılmasına izin verilen maddeler (geleneksel ürünler, bitkisel ve hayvansal kökenli ekolojik ürünler, mikroorganizmalar) Organik tarımda mikrobiyal mücadele ve biyopreparatlar