Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1. Natural Crop Protection, Gaby Stoll, AGRECOL, Margraf Verlag, Germany, 1995.
2. Organik Tarım El Kitabı. Anonim, T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, 200l.
3. Biological Control, C.B. Huffaker (Editor), Plenum Press, New York, 1971.
Dersin İçeriği
Organik tarım kavramının tanımı, Turkiye de ve dünyada organik tarim sistemleri, organik tarimda kontrol ve sertifikasyon, organik tarimda bitki hastaliklari, yabancı otlar ve bitki zararlilari ile mucadele yontemlerinin tanitilmasi, organik tarimda kulturel mucadele ve biyolojik mucadele yontemlerinin onemi, organik tarimda kullanilmasina izin verilen maddeler (geleneksel urunler, bitkisel ve hayvansal kokenli ekolojik ürunler, mikroorganizmalar) Organik tarımda mikrobiyal mucadele ve biyopreparatlar