Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1. Babaoğlu, M., Gürel, E., Özcan, S., 2002. Bitki Biyoteknolojisi Cilt I: Doku Kültürü ve Uygulamalar İkinci Baskı, Selçuk Üniversitesi Matbaası, 374 s, Konya.
2. Babaoğlu, M., Gürel, E., Özcan, S., 2004. Bitki Biyoteknolojisi Cilt II:Genetik Mühendisliği ve Uygulamarı İkinci Baskı, 456 s, Konya.
3. Newell-McGloughlin, M., Re, E.B., 2006. The Evolution of Biotechnology, Published by Springer, 262 s, Dordrect, The Netherlands.
4. Walker, J.M., Rapley, R., 2002. Molecular Biology and Biotechnology Fourth Edition, Published by The Royal Society of Chemistry, 563 s, Cambridge, UK.
5. Dündar M, Bağış H. 2010. Modern Biyoteknoloji ve Uygulamaları. Erciyes Üniversitesi Yayınları No=180.
6. Thieman WJ, Palladino MA. 2013. Biyoteknolojiye Giriş. Çeviri Editörü: Mücella TEKEOĞLU, Palme Yayıncılık, No:776.
Güncel yayınlar.
Dersin İçeriği
Biyoteknolojinin tanımı, tarihçesi ve kronolojisi,Hayvansal Biyoteknoloji, Bitkisel Biyoteknoloji ,Hücre ve Doku Kültürü,Mikrobiyal Biyoteknoloji, Protein Mühendisliği ve Enzimler, Rekombinant DNA Teknolojisi Biyoinformatik, Biyogüvenlik ve Etik
Dersin Amacı
Tarla Bitkileri Bölümü Lisans öğrencilerine; biyoteknolojiye ilişkin genel kavramların aktarılması, biyoteknolojinin çeşitli alanlardaki uygulamalarının tanıtılması ve tarımsal biyoteknoloji konularında temel bilgi kazandırılmasıdır