1 |
Giriş
|
|
Laboratuvarın tanıtımı |
|
2 |
Spektroskopi: elektromagnetik spektrum, ışın madde etkileşimi, atomik ve moleküler absorbsiyon ve emisyon, Beer kanunu |
|
UV-Görünür Spektrofotometrenin tanıtımı ve spektrum alınması |
|
3 |
Beer kanununu etkileyen faktörler, radyasyon kaynakları, filtreler, monokromatör, küvetler, dedektörler, UV-Vis Spektrofotometreyle kalitatif ve kantitatif analizler |
|
Görünür Bölge Spektrofotometresiyle meyve sularında C vitamini tayini |
|
4 |
Kromatoğrafi:Prensip ve uygulamaları |
|
Yüksek Basınç Sıvı Kromatografisi (HPLC) nin tanıtımı |
|
5 |
HPLC: Prensip ve uygulamaları |
|
HPLC ile meyve sularında C vitamini tayini |
|
6 |
Gaz kromatografi (GC): Prensip ve uygulamaları |
|
Gaz Kromatografisi Cihazının tanıtımı |
|
7 |
İnfrared spektroskopisi: Prensip ve uygulamaları |
|
Gaz Kromatografisi için örnek hazırlama |
|
8 |
Atomik absorpsiyon,emisyon ve floresans spektroskopisi:Prensip ve uygulamaları |
|
Yağ asidleri metil esterlerinin analizi |
|
9 |
Ara sınav |
|
|
|
10 |
Nüklear mağnetik rezonans spektroskopisi (NMR):Prensip ve uygulamaları |
|
Atomik Absorpsiyon Spektrofotometresinin (AAS) tanıtımı |
|
11 |
Kütle spektrometresi: Prensip ve uygulamaları |
|
Atomik Absorpsiyon Spektrofotometresi için örnek hazırlama ve standart seri çözeltilerinin hazırlanması |
|
12 |
Süperkritik akışkan ekstraksiyon: Prensip ve uygulamaları |
|
AAS ile mineral madde analizi |
|
13 |
İnce tabaka, kolon ve kağıt kromatoğrafisi |
|
Kolorimetre tanıtımı |
|
14 |
Elektroforez teknikleri |
|
Renk ölçümü |
|