Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. İlkay Koca *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Prof. Dr. İlkay Koca

Dersin İçeriği

Ders anlatma, ödev sunumu, tartışma

Dersin Amacı

Gıda maddelerinin akış ve yapısal özellikleri, tozların ve partiküler katıların özelliklerinin ve gıdaların fiziksel özelliklerini ölçmek için kullanılan metodların incelenmesi ve uygulaması

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Gıdaların başlıca fiziksel özellikleri Şekil: Önemi ve ölçümü Şekil
2 Boyut: Önemi, ölçüm teknikleri Şekil
3 hacim ölçüm yöntemleri Hacim ölçümü
4 yoğunluk ölçüm teknikleri yoğunluk ölçümü
5 porozite ölçüm yöntemleri Porozite ölçümü
6 Büzüşme: önemi ve uygulaması Büzüşme testi
7 Renk: tanımı, ölçüm teknikleri renk ölçümü
8 Su aktivitesi: tanımı, ölçüm teknikleri Su aktivitesi ölçümü
9 Ara sınav Genel tekrar
10 Tekstür: Tanımı ve Ölçümü Tekstür ölçümü
11 Gıdaların reolojik özellikleri Viskozite ölçümü
12 Gıdaların dielektrik özellikleri Dielektrik özelliklerin belirlenmesi
13 Gıdanın Termal özellikleri Termal özelliklerin belirlenmesi
14 SEM, TEM, Rehidrasyon testi SEM, TEM, Rehidrasyon testi
15