Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Erdem *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Whitten, Bentley, Barlow, System Analysis & Design Methods, IRWIN, ikinci Basım, 1992. John Sterman, Business Dynamics: Systems Thinking and Modeling for a Complex World, McGraw-Hill/Irwin 2000. Evren, R. Sistem Analizi, İTÜ yayınları. İstanbul. 1992, B.S. Blanchard and W.J. Fabrycky (1998), Systems Engineering and Analysis, Prentice Hall, N.J. S. Şarman (1992), Sistem Analizi, D.E.Ü., İzmir.

Dersin İçeriği

Sistem Düşüncesi,Sistem paradigmasındaki değişimler,temel sistem yaklaşımları,endüstriyel sistem analizi,modelleme,sistem analizi metotları,(swot ve diğerleri gibi)karar analizi ve karar verme yöntemleri,dinamik sistemlerin yapısı ve davranışları,sistem davranışının analizi,iş analizleri,sibernetik,sistem analisti,sistem tasarımı-dizaynı,proses mimarisi,programı-yazılım tasarımı

Dersin Amacı

İnsan, makina ve malzemeden (üretim güçleri ve üretim araçları) oluşan tümleşik sistemlerin tasarım, kuruluş ve geliştirilmesiyle ilgilenen endüstri mühendisliğinde sistemlerin çözümlenmesi/incelenmesi/veya tasarımına ilişkin çalışmalar sistem analizi kapsamında ele alınmaktadır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Hafta
2 Hafta
3 Hafta
4 Hafta
5 Hafta
6 Hafta
7 Hafta
8 Hafta
9 Hafta
10 Hafta
11 Hafta
12 Hafta
13 Hafta
14 Hafta
15 Hafta
16 Hafta