| 1 |
Çeşitli klinik materyallerden kültür hazırlama yöntemleri-I |
|
Çeşitli klinik materyallerden kültür hazırlanması-I |
|
| 2 |
Çeşitli klinik materyallerden kültür hazırlanma yöntemleri-II |
|
Çeşitli klinik materyallerden kültür hazırlanması-II |
|
| 3 |
Saf kültür amacıyla uygulamalar |
|
Saf kültür eldesi |
|
| 4 |
İzole edilen etkenlerin identifikasyonları-I |
|
İzole edilen etkenlerin identifikasyonları-I |
|
| 5 |
İzole edilen etkenlerin identifikasyonları-II |
|
İzole edilen etkenlerin identifikasyonları-II |
|
| 6 |
Antimikrobiyal duyarlılık testleri |
|
Antibiyogram uygulamaları |
|
| 7 |
Kan hücrelerinin ayırımı ve boyama yöntemleri ile gösterilmesi |
|
teorik derslerin uygulaması |
|
| 8 |
Antijen hazırlanması ve konsantrasyonlarının belirlenmesi |
|
teorik derslerin uygulaması |
|
| 9 |
Aglütinasyon testleri |
|
teorik derslerin uygulaması |
|
| 10 |
Komplement test ve uygulamaları |
|
Brucella CFT uygulaması |
|
| 11 |
İndirekt ve sandviç ELISA uygulamaları-I |
|
Busellozis'in iELISA ile tanısı |
|
| 12 |
İndirekt ve sandviç ELISA uygulamaları-II |
|
IFNgamma'nın sandwich ELISA ile saptanması |
|
| 13 |
DNA ekstraksiyon yöntemleri |
|
Dokudan ve kültürden DNA ekstraksiyon protokolleri |
|
| 14 |
PZR ile bazı enfeksiyonların teşhisi |
|
S. aureus veya/Brucella spp. 'nin saptanması |
|
| 15 |
PZR ile bazı enfeksiyonların teşhisi |
|
PZR ile hedef bakteri tespiti |
|