Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Reproduction in Farm Animals.Fifth Edition, Philedelphia,1987, Hafez E.S.E.
Livestock Feeds and Feeding, Prentice Hall, New Jersey., Kellerns, R.O., Church, D.C. , 2002)
Current Techniques in Small Animal Surgery M. Joseph Bojrab
Veteriner Genel Patoloji. Prof Dr. Hüdaverdi Erer, Prof.Dr. M.Münir Kıran, Prof Dr.Kemal Çiftçi
Introduction to Veterinary Pathology
Sığır İç Hastalıkları – Semptomdan Tanıya, Tanıdan Sağaltıma. Batmaz H., Bursa, 1997
Veterinary Medicine – A Textbook of the Diseases of Cattle, Sheep, Pigs, Goats and Horses. Blood
Genel Parazitoloji Ders Notları. 2011. Umur Ş, Samsun.
Introduction to Animal Parasitology. 1994. Third Ed. Symith JS,. American Soc.for Microbiology Press. 1994
Veteriner Hekimliğinde Farmakoloji-Kaya ve ark., 2002
The Pharmacological Basis of Therapeutics- Goodman and Gilmans, 1985
Evcil Hayvanlarda Doğum ve İnfertilite.. Medisan Yayınevi - Ankara. Alaçam, E
Noyan, A. (2003). Yaşamda ve Hekimlikte Fizyoloji. 13. Baskı, Meteksan - Ankara
Genel Viroloji (Pof. Dr. Kadir Yeşilbağ)
Sözbilir NB, Bayşu N. 2008. Biyokimya. Öncü Basımevi-Ankara
Karagül H, Altıntaş A, Fidancı UR, Sel T. 1999. Temel Biyokimya Uygulamaları. Medisan Yayınevi-Ankara
Food Science (Potter, N. N., Hotchkiss J. H., 1998)
Gıda Hijyeni ve Mikrobiyolojisi, Erol, İ. Ankara, 2007.
Besin Hijyeni. Hayvansal Gıdaların Sağlık Kontrolü. İnal, T. 1992. Final Ofset İstanbul.
Gıda Kimyası. Saldamlı, İ. 1998. Hacettepe Üniversitesi Yayınları Ankara.
Et Muayenesi ve Et Ürünleri Teknolojisi. Medipres – Malatya.Arslan, A. 2002.
Genel Zootekni, İ.Ü. Vet. Fak. Yayınları, İstanbul, Yalçın, B.C. , 1981.
Temel Mikrobiyoloji, Medisan Yayınevi, ANKARA, 3. Baskı, Arda, M., 2006.
İşletme İktisadı : Prof. Dr. Tamer Müftüoğlu
Genel Zootekni, İ.Ü. Vet. Fak. Yayınları, İstanbul. Yalçın, B.C. , 1981.
Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Hastalıkları, Prof. Dr. Ayşe BURGU, Prof. Dr. Şinasi UMUR, BURDUR 2003 (Ders Notu)
Dersin İçeriği
1.Temel Bilimler Bölümü,
2. Klinik Öncesi Bilimler Bölümü,
3. Klinik Bilimler Bölümü,
4. Zootekni ve Hayvan Besleme Bölümü,
5. Besin Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü
olmak üzere beş Bölüme ait Anabilim Dalları tarafından hazırlanan intönlük eğitimi ile Gezici Klinik uygulamalarını kapsar.