Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Ali Gücükoğlu Prof. Dr. Özgür Çadırcı Doç. Dr. Tolga Uyanık *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2025, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Merdol, 2003. Sanitasyon, Hijyen Eğitimi. Bulduk, 2003. Gıda ve Personel Hijyeni Metin,M., Öztürk, F. 2005. Süt İşletmelerinde Sanitasyon Norman G. Marriott and Robert B. Gravani, 2006. Principles of Food Sanitation (Food Science Texts Series), 5 th edition, Springer,

Dersin İçeriği

Hijyen sanitasyon, Mikroorganizma ve sanitasyon ilişkisi, Su hijyeni, Personel Hijyeni, işletme hijyeni, Temizlik ve Temizlik Maddeleri, Dezenfeksiyon ve dezenfektanlar, Sanitasyon işlemlerinin yönetimi

Dersin Amacı

Hijyen sanitasyon, Mikroorganizma ve sanitasyon ilişkisi, Su hijyeni, Personel Hijyeni, işletme hijyeni, Temizlik ve Temizlik Maddeleri, Dezenfeksiyon ve dezenfektanlar, Sanitasyon işlemlerinin yönetimi

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Giriş Tanımlar ve Mevzuat Bilgisi
2 Gıda Kaynaklı Tehlikeler
3 Gıda Güvenliği ve Hijyeni
4 Gıda Kontaminasyon Kaynakları
5 Temizlik ve Dezenfeksiyon Yöntemleri
6 Temizlik ve Dezenfeksiyon Yöntemleri
7 Temizlik Kimyasalları
8 Dezenfektanlar
9 Süt İşletmelerinde Sanitasyon Uygulamaları I
10 Süt İşletmelerinde Sanitasyon Uygulamaları II
11 ARA SINAV
12 Et İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon
13 Personel Hijyeni
14 Zararlı Kontrolü
15 İşletme Yapısı ve Tasarımı