Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Mürsel Kan *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Alpugan, Oktay; Küçük İşletmeler Kavramı, Kuruluşu ve Yönetimi, Trabzon, 1994.<br />İşkur, İş ve Meslek Danışmanlığı Sertifika Programı Ders Notları, İzmit, 2011. <br />Girişimcilik ; Emine Başar, Hasan Altın, Vural Doğan Nobel 2013<br />İnternet kaynakları, gazete kupürleri, sosyal medya paylaşımları<br />KOSGEB web sitesi<br />Öğr. Gör. Osman Özkoç, Samsun Teknopark<br />Öğr. Gör. Mürsel Kan (OMÜ) kişisel deneyimler...<br />Girisimcilik ve Devlet Destekleri, Ankara Sanayii Odası Yayınları, 2016, Ankara <br />https://www.aso.org.tr/yayinlarimiz/girisimcilik-ve-devlet-destekleri.pdf<br />Kamu Girişimcilerinin Kişilik Özelliklerini Belirlemeye Yönelik Uygulamalı Bir Çalışma,  Year 2016, Volume 2, Issue 1, 94 - 119, 01.01.2016, Mustafa , Mahmut, Fatma KARACA, ÖZDEVECİOĞLU, İNCE, https://doi.org/10.22466/acusbd.263587<br />Kamu Örgütlerinde Girişimcilik,  Year 2012, Volume 14, Issue 4, 151 - 170, 01.12.2012, Yrd. Doç. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK , https://dergipark.org.tr/en/pub/isguc/issue/25467/268675<br />https://www.tubitak.gov.tr/tubitak_content_files/BTYPD/kilavuzlar/Oslo_Presentation.pdf https://ebrary.net/90504/communication/what_entrepreneurial_journalism_this_silicon_valley_thing<br />Ergün, S. & Özay, S. (2022). Girişimci gazetecilik-serbest gazetecilik karşılaştırmalı bir tartışma. Medya ve Kültür, 2(2), 266-284)<br />Emre Tansu Keten, Her Şey: Medyada tekno-çözümcü bir akım: girişimci gazetecilik<br />https://t24.com.tr/k24/yazi/medyada-tekno-cozumcu-bir-akim-girisimci-gazetecilik,3057<br />https://www.mobiloud.com/blog/entrepreneurial-journalism-jeremy-caplan

Dersin İçeriği

Bu ders, öğrencilere haber girişimciliğinin temellerini öğretirken, onları yenilikçi düşünmeye teşvik eder ve kendi haber işlerini kurmaları için gerekli beceri ve bilgiyi kazandırır. Ayrıca, öğrencilere girişimcilik ruhuyla iş planı hazırlama, gelir modeli oluşturma, teknolojiyi etkin bir şekilde kullanma ve sürdürülebilir bir haber işi inşa etme konularında pratik deneyim sağlar. Bu ders aynı zamanda haber endüstrisindeki değişimleri takip etmek ve gelecekteki kariyer fırsatlarını değerlendirmek isteyen öğrencilere yol gösterir.

Dersin Amacı

"Girişimci Gazetecilik" dersinin amacı, öğrencilere haber endüstrisindeki dijital dönüşümü anlamalarını ve bu dönüşümü fırsata dönüştürmelerini sağlamaktır. Bu ders, öğrencilere haber girişimciliğinin temellerini öğretirken, onları yenilikçi düşünmeye teşvik eder ve kendi haber işlerini kurmaları için gerekli beceri ve bilgiyi kazandırır. Ayrıca, öğrencilere girişimcilik ruhuyla iş planı hazırlama, gelir modeli oluşturma, teknolojiyi etkin bir şekilde kullanma ve sürdürülebilir bir haber işi inşa etme konularında pratik deneyim sağlar. Bu ders aynı zamanda haber endüstrisindeki değişimleri takip etmek ve gelecekteki kariyer fırsatlarını değerlendirmek isteyen öğrencilere yol gösterir.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Arama Motorları Nasıl Çalışır?
2 SEO nedir ve neden gereklidir?
3 SEO Dostu İçerik 1
4 SEO Dostu İçerik 2
5 SEO Dostu İçerik 3
6 SEO Dostu İçerik 4
7 Ara Sınav
8 Site İçi SEO
9 Site Dışı SEO
10 Google Araçları ve Google’a Göre SEO 1
11 Google Araçları ve Google’a Göre SEO 2
12 Google Araçları ve Google’a Göre SEO 3
13 Google Trends Gazetecilik İlişkisi
14 Final Sınavı