Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Dr. Melike Çakır Keleş *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Sözlü anlatım, Sunum, Tartışma

Dersin İçeriği

Mutfak akımları ve yeni eğilimler

Dersin Amacı

Öğrencilerin, tarih öncesi çağlardan başlayarak yemek tarihinin gelişimini inceleme ve günümüz mutfak anlayışına yansımalarını yorumlama yetisine sahip olmaları amaçlanır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Tarih öncesi çağlarda beslenme, ilk uygarlıklar ve yiyecek tarihi
2 Tarih öncesi çağlarda beslenme, ilk uygarlıklar ve yiyecek tarihi
3 Tarih öncesi çağlarda beslenme, ilk uygarlıklar ve yiyecek tarihi
4 Yiyecek tarihi: Türk yemek tarihi, anadolu mutfak gelenekleri
5 Yiyecek tarihi: Türk yemek tarihi, anadolu mutfak gelenekleri
6 Coğrafya keşifleri ve yiyecek tarihi
7 Sınav
8 Coğrafya keşifleri ve yiyecek tarihi
9 Mutfak akımları ve yeni eğilimler
10 Mutfak akımları ve yeni eğilimler
11 Mutfak akımları ve yeni eğilimler
12 Mutfak akımları ve yeni eğilimler
13 Mutfak akımları ve yeni eğilimler
14 Mutfak akımları ve yeni eğilimler
15 Mutfak akımları ve yeni eğilimler
16 Sınav