Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Melike ÇAKIR KELEŞ *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Türk Mutfağını oluşturan tüm bileşenler

Dersin İçeriği

Durlu Özkaya ve Cömert, Türk Mutfak Kültürü, Detay Yayınları

Dersin Amacı

Bu dersin amacı; Türk Mutfağını oluşturan tüm bileşenleri, pişirme teknikleri ile ürün çeşitlerini tarihi ve coğrafi kökenleriyle birlikte aktararak Türk Mutfağı bilinci oluşturmaktır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Kültür ve Türk Mutfağı
2 Türk mutfağının tarihsel gelişim süreçleri
3 Türk mutfağının tarihsel gelişim süreçleri
4 Türk mutfağının tarihsel gelişim süreçleri
5 Osmanlı ve Saray Mutfağı
6 Osmanlı ve Saray Mutfağı
7 Türk mutfağında yer alan yemekleri hazırlama, pişirme ve servis yöntemler (Akdeniz)
8 Ara sınav
9 Türk mutfağında yer alan yemekleri hazırlama, pişirme ve servis yöntemler (Karadeniz)
10 Türk mutfağında yer alan yemekleri hazırlama, pişirme ve servis yöntemler (Karadeniz)
11 Türk mutfağında yer alan yemekleri hazırlama, pişirme ve servis yöntemler (Marmara)
12 Türk mutfağında yer alan yemekleri hazırlama, pişirme ve servis yöntemler (Ege)
13 Türk mutfağında yer alan yemekleri hazırlama, pişirme ve servis yöntemler (Güneydoğu Anadolu )
14 Türk mutfağında yer alan yemekleri hazırlama, pişirme ve servis yöntemler (İç Anadolu)
15 Türk mutfağında yer alan yemekleri hazırlama, pişirme ve servis yöntemler (Doğu Anadolu)
16 Final