Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Önemli Doğa Alanları - Eken, G., Bozdoğan, M., İsfendiyaroğlu, S., Kılıç, D.T., Lise, Y. (editörler), 2006. Türkiye'nin Önemli Doğa Alanları. Doğa Derneği, Ankara, Türkiye.<br /> <br />Önemli Kuş Alanları - Kılıç, D.T., Eken, G., 2004. Türkiye'nin Önemli Kuş Alanları - 2004 Güncellemesi. Doğa Derneği, Ankara, Türkiye.<br /> <br />Önemli Bitki Alanları - Özhatay, N., Byfield, A., Atay, S., 2005. Türkiye'nin Önemli Bitki Alanları. WWF- Türkiye, İstanbul, Türkiye.<br /> <br />Biyocoğrafya - Efe, R. 2004. Biyocoğrafya. Çantay Kitabevi, İstanbul<br /> <br />Biyoçeşitlilik - Leveque, C., Mounolou, J.C. 2013. Biyoçeşitlilik Biyolojik Devinimler ve Koruma. Palme Yayıncılık.
Dersin İçeriği
Bu derste, flora, fauna, biyoçeşitlilik, habitat, ekosistem, vejetasyon, populasyon, tür, Önemli Doğa Alanı, Önemli Bitki Alanı, Önemli Kuş Alanı kavramları tanımları verilmektedir. Ardından da Türkiye'deki biyoçeşitlilik durumu ve nedenleri açıklanarak ekoturizm açısından potansiyel türlere örnekler verilmektedir.
Dersin Amacı
Bu dersin amacı, ekoturizm çerçevesinde, Türkiye ekoturizmi kapsamında önemli olan bitki ve hayvan türlerini ve önemli yaşam alanlarını tanıtmak, Türkiye'de kelebek gözlemi, kuş gözlemi, mantar gözlemi gibi çeşitli flora ve fauna bileşenlerine yönelik turizm faaliyetine konu türler hakkında genel bilgiler vermek, dağılım bilgileri, populasyon bilgileri, tehlike durumları hakkındaki güncel bilgileri vermek ve gözlenebilecekleri önemli destinasyonları tanıtmak amaçlanmıştır.