Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Melike ÇAKIR KELEŞ *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Doç. Dr. Hülya Kurgun, Yrd. Doç. Dr. Demet Bağıran Özşeker, Gastronomi ve Turizm, Detay Yayıncılık

Dersin İçeriği

sözlü anlatım

Dersin Amacı

Dünyada ve Türkiye'de gastronomi turizmi merkezlerini incelemek

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Gastronomi ve ilişkili kavramlar
2 Gastronominin bilimsel ve sanatsal boyutları
3 Turistik ürün, çekicilik ve ağırlamanın bir unsuru olarak gastronomi
4 Gastronomi turizmi ve sürdürülebilir turizm gelişimi
5 Şarap Turizmi, Tükiye'de ve dünyada şarap turizmi rotaları
6 Şarap Turizmi, Tükiye'de ve dünyada şarap turizmi rotaları
7 Zeytinyağı Turizmi Tükiye'de ve dünyada Zeytinyağı turizmi rotaları
8 Bira Turizmi ve Festivalleri, Tükiye'de ve dünyada Bira turizmi rotaları
9 Ara sınav
10 Çay Turizmi, Dünyada ve Türkiye'de bulunan çay turizmi rotaları
11 Kahve Turizmi, Dünyada ve Türkiye'de bulunan kahve turizmi rotaları
12 Peynir Turizmi, Dünyada ve Türkiye'de bulunan peynir turizmi rotaları
13 İtalya Mutfağı ve Gastronomi Rotaları
14 Fransa Mutfak Kültürü ve Gastronomi Rotaları
15 Genel Tekrar
16 Final