Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Eren TRABZON Öğr. Gör. Eren TRABZON *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

1) Morris, C. G. (2002). Psikolojiyi Anlamak (Psikolojiye Giriş). H. Belgin Ayvaşık ve Melike Sayıl (Çev. Ed.). Ankara: Türk Psikoloji Derneği. 2) Plotnik, R. (2009). Psikolojiye Giriş. Kaknüs Yayınları. Tamer Geniş (Çev.). İstanbul: Kaknüs. 3) Atkinson, R. L. ve arkadaşları. (2002). Psikolojiye Giriş. (2. Baskı). Yavuz Alogan (Çev). Ankara: Arkadaş. 4) Cüceloğlu, D. (2011). İnsan ve Davranışı. İstanbul: Remzi. 5) Morgan, C. T. (1982). Psikolojiye Giriş. H. Arıcı ve arkadaşları (Çev.). Ankara: Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü. 6) Gander, M. J. ve Gardiner, H. W. (1998). Çocuk ve Ergen Gelişimi, A. Dönmez ve diğerleri (Çev). Bekir Onur (Yay. Haz.). (3. Baskı). Ankara: İmge. 7) Buger, J. M. (2006). Kişilik. İ.D.E. Sarıoğlu (Çev.). İstanbul: Kaknüs. 8) Selçuk, Z. (2003). Gelişim ve Öğrenme (9. Basım). Ankara: Nobel. 9) İnanç, B. Y., Bilgin, M. ve Atıcı, M. K. (2007). Gelişim Psikolojisi: Çocuk ve Ergen Gelişimi (3. Baskı). Ankara: Pegem A. 10) Kağıtçıbaşı, Ç. (2010). Günümüzde İnsan ve İnsanlar: Sosyal Psikolojiye Giriş (12. Basım). İstanbul: Evrim.

Dersin İçeriği

Psikolojinin konusu, amacı ve önemi, psikolojinin diğer disiplinlerle ilişkilisi; psikolojinin bireysel ve sosyal yaşamdaki yeri ve önemi; psikolojide temel yaklaşımlar; psikolojide kullanılan araştırma yöntemleri; duyum ve algı; öğrenme; bellek; güdülenme; duygu ve heyecanlar; kişilik; yaşam boyu gelişim; sosyal psikoloji.

Dersin Amacı

Psikolojinin konusu, amacı ve önemi, psikolojinin diğer disiplinlerle ilişkilisi; psikolojinin bireysel ve sosyal yaşamdaki yeri ve önemi; psikolojide temel yaklaşımlar; psikolojide kullanılan araştırma yöntemleri; duyum ve algı; öğrenme; bellek; duygu ve heyecanlar; kişilik; yaşam boyu gelişim; sosyal psikoloji vb. konularda bilgi sahibi olmak ve psikolojik düzeyde analiz yapabilme yeteneğinin gelişimine katı sağlamaktır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Psikoloji bilimine giriş
2 Psikolojinin bireysel ve sosyal yaşamdaki yeri ve önemi
3 Psikolojide temel yaklaşımlar
4 Psikolojide kullanılan araştırma yöntemleri
5 Duyum ve algı
6 Öğrenme
7 Bellek
8 Vize Sınavı
9 Güdülenme
10 Duygu ve heyecanlar
11 Kişilik
12 Yaşam boyu gelişim
13 Yaşam boyu gelişim
14 Yaşam boyu gelişim
15 Sosyal Psikoloji
16 Final Sınavı