| 1 |
Mikroorganizmaların sınıflandırılması, genel yapı özellikleri, bakteri ince yapısı |
|
|
|
| 2 |
Bakterilerin boyanma özellikleri, üreme özellikleri ve mikrobiyolojide kullanılan besiyerleri. |
|
|
|
| 3 |
Bakteri metabolizması, mikroorganizma konak arası ilişkiler |
|
|
|
| 4 |
Normal mikrop florası, enfeksiyon bulaşma yolları, sterilizasyon, dezenfeksiyon. |
|
|
|
| 5 |
Bakteriyel enfeksiyonların Patogenezi |
|
|
|
| 6 |
Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon Prensipleri |
|
|
|
| 7 |
Antimikrobiyal ilaçlar ve etki mekanizmaları |
|
|
|
| 8 |
Antibiyotik duyarlılık testleri |
|
|
|
| 9 |
Ara Sınav |
|
|
|
| 10 |
Gram Pozitif bakteriler ve enfeksiyonları |
|
|
|
| 11 |
Gram Negatif Bakteriler ve Enfeksiyonları |
|
|
|
| 12 |
Mikobakteriler ve Neisseralar |
|
|
|
| 13 |
Parazitolojiye giriş, protozoonlar, nematodlar, sestodlar, trematodlar. |
|
|
|
| 14 |
Temel immünoloji, aşılar ve serumlar. |
|
|
|
| 15 |
Genel Tekrar |
|
|
|