Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Gezmen Karadağ, T., Çelebi F., Ertaş, Y., Şanlıer, N.,2014. Geleneksel Türk Mutfağından Seçmeler: Besin Ögeleri Açısından Değerlendirilmesi, Ankara.. Kutluay Merdol, T., 2012. Beslenme Antropolojisi, Ankara. Şanlıer, N., Sürücüoğlu M.S.,2019. Türk Mutfağı, Ankara. Toygar K., Berkok N., 1999. Ankara Mutfak Kültürü ve Yemekleri, Ankara, Baysal, A. 2009. Beslenme Kültürümüz T. C. Kültür Bakanlığı Yayınları: 1230, Ankara.
Dersin İçeriği
Türk Mutfağının kültürel ve tarihsel gelişimi, Türk Mutfağına özgü ulusal ve bölgesel yiyecek-içecekler, hazırlama-pişirme yöntemleri, işleme- saklama yöntemleri ve kullanılan araç gereçler, bölgelere/yörelere göre mutfakların tanınması, özel gün ve etkinliklerde Türk Mutfağı uygulamaları, Türk mutfağını beslenme ve sağlık yönünden değerlendirme
Dersin Amacı
Türk mutfağının tarih ve kültürünün ulusal ve bölgesel/yöresel çerçevede yiyecekler, içecekler, bunların hazırlanması, pişirilmesi, işlenmesi ile ilgili bilgiler vermek, bu işlemler için gerekli araç-gereç ve kullanılan yöntemleri öğretmek