1 |
Beslenme psikolojisine giriş. Konu ile ilgili tanımlar, beklentiler, deneyim paylaşımları, dersin yürütülmesine ilişkin bilgilendirme |
|
|
|
2 |
Besinler ve beslenmenin duygu durumuna etkisi |
|
|
|
3 |
Duygu durumunda etkili nörotransmitterler |
|
|
|
4 |
İştah, açlık ve tokluk mekanizmaları |
|
|
|
5 |
Besin alımının düzenlenmesinde etkili faktörler. Hedonik ve homeostatik yeme |
|
|
|
6 |
Yeme bağımlılığı, duygusal yeme ve beyin ödül sistemi |
|
|
|
7 |
Besin seçimine etki eden psikososyal stresörler |
|
|
|
8 |
Ara sınav |
|
|
|
9 |
Mikrobiyota-bağırsak-beyin ekseni ve duygu durumu |
|
|
|
10 |
Pre-probiyotikler, psikobiyotikler, postbiyotikler, paraprobiyotikler ve bunların mikrobiyota ve duygu durumuna etkileri |
|
|
|
11 |
Yeme davranışının gelişimi, bebeklik ve erken çocukluk dönemlerinde yeme davranışını etkileyen faktörler |
|
|
|
12 |
Yeme bozukluklarının tanımı, etiyolojisi, sınıflandırılması, komplikasyoları
|
|
|
|
13 |
Anoreksiya, bulimiya ve Tıkınırca yeme bozukluğu |
|
|
|
14 |
Mikrobiyota-bağırsak-beyin ekseninin duygu durum ve nörogelişim ile ilişkisi |
|
|
|
15 |
Diğer tanımlanmamış yeme bozuklukları |
|
|
|
16 |
Yeme bozuklukları vaka sunumları |
|
|
|