Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Sevtap Kabalı Öğr. Gör. Sevtap Kabalı *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

1. Türkan Merdol (2012).Beslenme Antropolojisi. Hatiboğlu yayınevi. Ankara. 2. Baysal A.ve ark. (1993). Türk Mutfağından Örnekler. Kültür Bakanlığı Yayınları

Dersin İçeriği

Beslenme ekolojisine giriş, insanların fiziksel, biyolojik sosyal ve kültürel çevresi arasındaki etkileşimin besin ve beslenme yönünden incelenmesi, besinlerin tarihi, çağlar boyunca beslenme durumunda oluşan değişiklikler, toplumların tükettikleri besin türleri ile bunların hazırlama, saklama ve pişirme yöntemleri arasındaki farklılıklar ve bunları etkileyen faktörler.

Dersin Amacı

Çevresel faktörlerin beslenme üzerinde etkisini ve ülkelere göre beslenme alışkanlıklarındaki farklılıkları öğretmektir.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Beslenme Ekolojisi Giriş ve Tanımlar
2 Sosyal,Çevresel ve Toplumsal Etmenlerin Beslenmeye Etkileri
3 Antik Çağda Beslenme
4 Tarihsel Dönemlerde Beslenme
5 Dinler ve Beslenme
6 Dinler ve Beslenme
7 Türkiye’deki Bölgelere Göre Beslenme
8 Türkiye’deki Bölgelere Göre Beslenme-II
9 Ara sınav
10 Sürdürülebilir beslenme
11 Organik tarım
12 Dünya Mutfakları-1
13 Dünya Mutfakları-2
14 Dünya Mutfakları-3