Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Dr. Sevtap Kabalı *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

1. Türkan Merdol (2012).Beslenme Antropolojisi. Hatiboğlu yayınevi. Ankara. 2. Baysal A.ve ark. (1993). Türk Mutfağından Örnekler. Kültür Bakanlığı Yayınları

Dersin İçeriği

Beslenme ekolojisine giriş, insanların fiziksel, biyolojik sosyal ve kültürel çevresi arasındaki etkileşimin besin ve beslenme yönünden incelenmesi, besinlerin tarihi, çağlar boyunca beslenme durumunda oluşan değişiklikler, toplumların tükettikleri besin türleri ile bunların hazırlama, saklama ve pişirme yöntemleri arasındaki farklılıklar ve bunları etkileyen faktörler.

Dersin Amacı

Çevresel faktörlerin beslenme üzerinde etkisini ve ülkelere göre beslenme alışkanlıklarındaki farklılıkları öğretmektir.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Beslenme ve çevre etkileşimi
2 Beslenme ve çevre etkileşimi
3 Tarihsel süreçte beslenme alışkanlıklarında oluşan değişiklikler
4 Tarihsel süreçte beslenme alışkanlıklarında oluşan değişiklikler
5 Tarih öncesi ve sonrası dönemlerde besin üretimi ve tüketimi
6 Dinler ve beslenme
7 Dinler ve beslenme
8 Dinler ve beslenme
9 Ara sınav
10 Beslenmeyi etkileyen ekonomik, politik, sosyal, coğrafik vb nedenler
11 Beslenmeyi etkileyen ekonomik, politik, sosyal, coğrafik vb nedenler
12 Ülkelerin beslenme alışkanlıkları arasındaki farklılıklar
13 Ülkelerin beslenme alışkanlıkları arasındaki farklılıklar
14 Ülkelerin beslenme alışkanlıkları arasındaki farklılıklar
15 Ülkelerin beslenme alışkanlıkları arasındaki farklılıklar
16 Yarıyıl sonu sınavı