1 |
lipidlerin önemi, lipidlerin sınıflandırılması
|
|
|
|
2 |
gliseritler, yağ asitleri, doğal antioksidanlar, renk maddeleri |
|
|
|
3 |
lipidlerde bozulma tepkimeleri, önlenmesi
|
|
|
|
4 |
bitkisel yağ kaynakları, yağlı tohumların depolanması
|
|
|
|
5 |
kabuk kırma, öğütme, kavurma ve kondisyonlama |
|
|
|
6 |
hidrolik ve ekspeller presler, solvent ekstraksiyon tekniği |
|
|
|
7 |
ham yağın depolanması, rafine yağ üretimi |
|
|
|
8 |
ara sınav |
|
|
|
9 |
rafine yağın depolanması, ambalajlanması |
|
|
|
10 |
zeytinyağı tanımı, sınıflandırılması, zeytin hasadı
|
|
|
|
11 |
zeytinyağı üretim teknikleri |
|
|
|
12 |
zeytinyağı depolanması, karasu ve pirinanın değerlendirilmesi |
|
|
|
13 |
modifiye yağ üretim teknikleri (fraksiyone kristalizasyon, hidrojenasyon, interesterifikasyon)
|
|
|
|
14 |
margarin üretim teknolojisi
|
|
|
|