Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Sevtap Kabalı *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Food hygiene, microbiology and HACCP, An Aspen Publication, Gaithersburg, 2000. Food poisoning and food hygiene, Arnold, London,1997. Managing food hygiene, The Macmillan Press Ltd., Houndmills,1991.

Dersin İçeriği

Toplu beslenme sistemlerinde olabilecek hijyenik riskler, küf ve mikotoksin kavramları, küflerin morfolojileri, üremeleri, sınıflandırılmaları ve hastalık oluşturma özellikleri

Dersin Amacı

Gıdalarda bulunabilen mikolojik etkenlerin incelenmesi, bu etkenlerin kontrolü ve küflerin gıda endüstrisindeki önemi hakkında öğrencilere bilgi verilmesidir

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Toksikoloji ile ilgili Kavramlar
2 Küf ve mikotoksin tanım ve sınıflandırması
3 Mikotoksinlerin oluşumu
4 Toksik bileşikler
5 Toksik bileşikler
6 Küfler
7 Küfler
8 Mikotoksinlerin sağlık üzerine etkileri
9 Ara sınav
10 Mikotoksinlerin sağlık üzerine etkileri
11 Mikotoksinlerle ilgili yasal düzenlemeler
12 Küfler ve mikotoksinler: literatüre bakış
13 Küfler ve mikotoksinler: literatüre bakış
14 Küfler ve mikotoksinler: literatüre bakış
15 Küfler ve mikotoksinler: literatüre bakış
16 Yarıyıl sonu sınavı