Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Sevtap Kabalı *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

1. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri 2. güncel literatür 3. FAO/WHO. Sustainable healthy diets – Guiding principles. Rome, 2019.

Dersin İçeriği

Besin üretimi, besin tüketimi ve beslenme modellerinin çevreye etkileri ve sürdürülebilir yöntemler dersin içeriğini oluşturmaktadır.

Dersin Amacı

Sürdürülebilir beslenme ve yaşam kavramlarını öğrenmek, sürdürülebilir beslenme modellerini incelemek, sürdürülebilir beslenmenin toplum sağlığı üzerindeki etkilerini değerlendirmek ve beslenmenin geleceği konusunda fikir sahibi olmak.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Sürdürülebilir Beslenme kavramı
2 Besin Sistemi ve Küresel Beslenme Sorunları
3 Beslenmenin ve Beslenme Sistemlerinin Çevreye Etkileri
4 Sürdürülebilir Beslenme Modelleri-I
5 Sürdürülebilir Beslenme Modelleri-II
6 Sürdürülebilir Beslenme Modelleri-III
7 Çevresel olarak sürdürülebilir gıda sistemleri oluşturmada sağlıklı diyetlerin rolü
8 Bitkisel Kaynaklı Beslenme-I
9 Ara sınav
10 Bitkisel Kaynaklı Beslenme-II
11 Bitkisel Kaynaklı Beslenme-III
12 Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri
13 Diyetisyen ve Sürdürülebilir Beslenme
14 Beslenmenin geleceği
15 Beslenmenin geleceği