Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1. Public Health Nutrition (The Nutrition Society Textbook)
Gibney, M. J., Margetts, B. M., Kearney, J. M., & Arab, L. (2017). Public health nutrition: the nutrition society textbook series. Hoboken: Wiley-Blackwell, 2nd Edition,464p.
2. Nnakwe, N. (2012). Community Nutrition: Planning Health Promotion and Disease Prevention-BOOK ONLY. Jones & Bartlett Publishers.
Dersin İçeriği
Türkiye'de ve dünyada görülen beslenme sorunları ve epidemiyolojisi, araştırma yöntemleri, iyot yetersizliği hastalıkları, D vitamini yetersizliği, folik asit yetersizliği ,demir yetersizliği anemisi, çinko yetersizliği, A vitamini yetersizlikleri, ağız ve diş sağlığı, beslenme anemileri ve epidemiyolojisi, sağlığın geliştirilmesi ve ulusal besin ve beslenme plan ve politikaları
Dersin Amacı
Toplumdaki beslenme sorunları, nedenlerini ve çözüm yollarını, ulusal gıda ve beslenme politikalarını öğretmektir. Bu dersin konuları toplum diyetisyenliği uygulamalarının temelini oluşturur.