Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Canan Asal Ulus Arş. Gör. Menşure Nur Çelik *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

- Şanlıer N., Akdevelioğlu Y. (Ed.), 2021 , Beslenme Eğitimi, 4. Baskı, Hedef CS Basın Yayın, Ankara. - İlgili güncel yayınlar - Ders notu (sunum)

Dersin İçeriği

Eğitim ve öğretim ile ilgili tanımlar, eğitim yöntemleri, eğitim materyalleri, yaş grupları ve özel durumlarda beslenme eğitimi, iletişim ve danışmanlık konuları bu dersin içeriğini oluşturmaktadır.

Dersin Amacı

Beslenme ve diyetetik bölümü öğrencileri meslek hayatlarında gerek klinikte gerekse sahada sürekli eğitim vereceklerdir. Hastalara diyet anlatırken yaş gruplarına göre eğitimler hazırlamalı ve iletişimi iyi kurmalıdır. Bu ders ile eğitim yöntemleri ve çeşitlerinin öğretilmesi amaçlanmıştır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Eğitimin Tanımı ve Önemi, Öğrenme Kuramları
2 Öğretim İlke ve Yöntemleri, Öğretim Stratejileri Beslenme Eğitimi Neden Gereklidir?
3 Besin Seçimine Etki Eden Etmenler Okuryazarlık ve Beslenme Okuryazarlığı
4 Beslenme Eğitimi Programı Geliştirme ve Değerlendirme
5 Beslenme Eğitimi Materyalleri ve Materyal Hazırlama
6 Çocuklarda ve Yetişkinlerde Beslenme Eğitimi
7 Beslenme Eğitiminde Mobil/Web Tabanlı Teknolojiler İletişim ve Danışmanlık
8 Online beslenme danışmanlığı/eğitimi
9
10 Öğrenci sunumları (Beslenme eğitimi, materyal hazırlama, ölçme ve değerlendirme uygulamaları)
11 Öğrenci sunumları (Beslenme eğitimi, materyal hazırlama, ölçme ve değerlendirme uygulamaları)
12 Öğrenci sunumları (Beslenme eğitimi, materyal hazırlama, ölçme ve değerlendirme uygulamaları)
13 Öğrenci sunumları (Beslenme eğitimi, materyal hazırlama, ölçme ve değerlendirme uygulamaları)
14 Öğrenci sunumları (Beslenme eğitimi, materyal hazırlama, ölçme ve değerlendirme uygulamaları)
15 Öğrenci sunumları (Beslenme eğitimi, materyal hazırlama, ölçme ve değerlendirme uygulamaları)