Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Pınar Sökülmez Kaya *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

1. Standart yemek tarifleri, HÜ yayınları 2. Beyhan Y, Ciğerim N, Toplu Beslenme Sistemlerinde Menü Yönetimi ve Denetimi, Kök Yayıncılık, Ankara,1995. 3. Paul J. McVety,Bradley J. Ware,Claudette Lévesque Ware, Fundamentals of Menu Planning, John&Wiley Sons, New Jersey, 2009. 4. Lisa Gordon-Davis, Hospitality Industry Handbook on Nutrition and Menu Planning, 2002

Dersin İçeriği

Bu dersin sonunda öğrenciler: Menü planlama hazırlıkları yapabilir, Özel durumlara uygun menü planlayabilir.

Dersin Amacı

Öğrencilere menü yönetim ve denetimi konularında bilgi ve beceri kazandırarak, her kuruluş ve her yaş grubun özel gereksinmelerine göre menü planlanması yeterliliği kazandırmak amaçlanmaktadır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Menü tanımlaması, Toplu beslenmenin tanımı ve önemi, yeterli ve dengeli beslenmede menü planlamanın önemi, menü çeşitleri
2 Menü planlamada göz önünde bulundurulması gereken etmenler
3 Menü modeli planlama aşamaları ve ilkeleri
4 Okul öncesi dönem çocuklara yönelik menü planlama
5 Okul dönemi çocuklara yönelik menü planlama ilkeleri
6 Kreş, anaokulu ve tam gün eğitim veren okul menülerinin değerlendirilmesi ve menü planlama uygulaması
7 ara sınav
8 Sporcu menüsü
9 Yaşlılar için menü planlama,
10 İşçilere yönelik menü planlama ilkeleri
11 Vejeteryan menü planlama ilkeleri
12 Diyet menüleri planlama ilkeleri, hastaneler için menü planlama uygulaması