Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Sevtap Kabalı Doç. Dr. Aliye Özenoğlu *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Dietary supplements of plant origin, M. Maffei, Taylor & Francis, 2003 -Dietary Supplements, P. Mason, Pharmaceutical Press, 3rd Ed., 2007. -Handbook of Vitamins, J. Zempleni, R.B. Rucker,D.B. McCormick, J.W. Suttie, CRC Press, 4th Ed., 2007

Dersin İçeriği

Yeterli ve dengeli beslenmek için beslenmede esas olan besin ögeleri ve gereksinimler gibi konuları kapsar. Hastalık durumu ve farklı gruplarda besin desteklerinin önemini anlatmak.

Dersin Amacı

Sağlıklı beslenmenin temel ilkeleri, enerji ve besin ögesi gereksinimleri ile eksiklik ve yetersizlik durumlarında beslenmenin desteklenmesi için beslenme destek ürünlerinin etkin, güvenli kullanımının öğrenilmesidir.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Derse giriş, ders kapsamı, ders tanımı
2 Besin destekleri tanımı ve türleri
3 Besin destekleri ile ilgili yasal düzenlemeler ve Dünyadaki durum
4 Bitkisel kökenli besin destekleri-1
5 Bitkisel kökenli besin destekleri-2
6 Vitaminler
7 Mineraller
8 Obezite ve Besin destekleri
9 Ara sınav
10 Diyabet ve Besin destekleri
11 Diyabet ve Besin destekleri
12 Sporcu Beslenmede Besin destekleri
13 Besin destekleri örnek makale tartışması 1
14 Besin destekleri örnek makale tartışması 2
15 Besin destekleri örnek makale tartışması 3
16 Yarıyıl sonu sınavı