Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Pınar Sökülmez Kaya *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Doç.Dr.Zeynep UZDİL

Dersin İçeriği

1. Yemek ve Besin Fotoğraf Kataloğu. Ölçü ve Miktarlar Author(s): N. Rakıcıoglu, N. Tek, A Ayaz, G Pekcan, N. Rakicioglu, N. Acar, N.D. Ayaz. Publication date: 2009 2. Toplu Beslenme Yapılan Kurumlar İçin Standart Yemek Tarifeleri, Merdol T.K. (2003), 3.Baskı, Hatipoğlu Basım ve Yayım San. Tic. Ltd. Şti.

Dersin Amacı

Toplu beslenme sistemlerinde standart yemek tarifelerinin ve standart tarife geliştirme aşamalarının öğretilmesi amaçlanmaktadır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Toplu Beslenme Sistemlerine Giriş-Tanımlar
2 Standart Tarifelerin Tanımı, Önemi ve Toplu Beslenme Sistemlerinde Kullanımı
3 Standart Tarifelerde Kullanılan Yemek Grupları
4 Standart Tarifelerde Yemek Grupları ve Gramajlar
5 Standart Tarife Geliştirme Aşamaları
6 Standart Tarife Geliştirme Aşamaları
7 Standart Tarife Geliştirme Aşamaları: Et Yemekleri
8 Standart Tarife Geliştirme Aşamaları: Etli/Zeytinyağlı Sebze ve Kurubaklagil Yemekleri
9 Ara Sınav
10 Standart Tarife Geliştirme Aşamaları: Çorba, Pilav, Makarna ve Börekler
11 Standart Tarife Geliştirme Aşamaları: Tatlı ve Salatalar
12 Diyet Mutfağına Yönelik Standart Tarife Geliştirme
13 Diyet Mutfağına Yönelik Standart Tarife Geliştirme
14 Diyet Mutfağına Yönelik Standart Tarife Geliştirme
15 Diyet Mutfağına Yönelik Standart Tarife Geliştirme