Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Doç. Dr. Birsen Demirel *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Dersin İçeriği

Dersin Amacı

Toplu beslenme ve önemi, toplu beslenme sistemlerin sınıflandırılması, yeni üretim sistemleri, yönetim ve organizasyonu , yiyecek-içecek hizmeti veren işletmelerin sınıflandırılması, işletmelerde yiyecek-içecek ile ilgili bölümlerin yönetimi ve organizasyonu, besinlerin ve hammaddelerin işletmelere kabulüyle ilgili önemli olan kurallar, depolama ve üretim şekilleri, yiyecek ve içecek servis yöntemlerini öğrenir.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Toplu beslenme sistemleri tanımı
2 Toplu Beslenme sistemlerinde yönetim ve organizasyon
3 Toplu beslenme sistemlerinde personel yönetimi
4 Toplu beslenme sistemlerinde mutfak planlama
5 Toplu beslenme sistemlerinde kullanılan araç-gereçler
6 Toplu beslenme sistemlerinde mutfak planlama
7 Toplu beslenme sistemlerinde mutfak planlama
8 Ara sınav
9 Toplu beslenme sistemlerinde yemek tariflerinin standartlaştırılması
10 Toplu beslenme sistemlerinde satın alma
11 Toplu beslenme sistemlerinde teslim alma, depolama ve stok yönetimi
12 Toplu beslenme sistemlerinde yemek dağıtım sistemleri
13 Toplu beslenme sistemlerinde menü planlama ilkeleri
14 Toplu beslenme sistemlerinde menü planlama ilkeleri
15 Toplu beslenme sistemlerinde farklı gruplara göre örnek menü çalışmaları