Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
TS EN ISO 9001, Kalite yönetim sistemleri
TS 13001, Tehlike analizi ve kritik kontrol noktalarına (haccp) göre gıda güvenliği yönetimi-
Gıda üreten kuruluşlar ve tedarikçiler için yönetim sistemine ilişkin kurallar (TSEQ Standardı)
TS EN ISO 22000, Gıda güvenliği yönetim sistemleri –
Gıda zincirindeki tüm kuruluşlar için şartlar (TSE Standardı)
Arıkbay C, Gıda sektöründe Kalite Yönetim sistemleri ve HACCP, Ankara, 2004
Dersin İçeriği
Gıda güvenliğinin tanımı ve gıda güvenliğini bozan etmenler, kalitenin tanımı ve kalite sistemleri,gıda kaynaklı hastalıklar,temizlik ve dezenfeksiyon, kişisel hijyen ve uygulamaları, gıda işletmelerinde hijyen ve uygulamaları,gıda güvenliği yönetim sistemlerine ilişkin temel kavramlar (HACCP, Ön koşul programı, ISO,ISO 22000,HACCP sistemi ile ilgili kavramlar