Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Dr. Öğr. Üyesi Melahat Sedanur Macit Çelebi *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Functional food products in Japan: A review. Food Science and Human Wellness 8(2019) 96–101 -Re-thinking functional food development through a holistic approach. Journal of Functional Foods 81 (2021) 104466 - Functional Foods, Nutraceuticals And Natural Products. ISBN No. 978-1-60595-101-0, 2016 - Functional foods, CRC Press, 2001 - Functional Foods: Components, health benefits, challenges, and major projects. DRC Sustainable Future: Journal of Environment, Agriculture, and Energy 2021, 2(1): 61-72 -Fonksiyonel besinler. Akademi Yayınevi, 2013

Dersin İçeriği

Fonksiyonel besinlere yönelik teorik bilgi paylaşımı, fonksiyonel besinler laboratuvarı ve makale sunumları ile güncel bilgilerin değerlendirilmesi

Dersin Amacı

Beslenme ve diyetetik öğrencilerine yönelik olarak fonksiyonel besinlere yönelik bilgilerinin geliştirilmesi hedef alınmaktadır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Giriş-Ders Hakkında Bilgilendirme
2 Fonksiyonel Besinlerin Tanımı ve Tarihçesi
3 Fonksiyonel Besinlerin Sınıflandırılması
4 Fonksiyonel Besinler-Prebiyotikler, probiyotikler
5 Fonksiyonel Besinler-Fitoöstrojenler-Soya Proteini
6 Fonksiyonel Besinler-Fenolik asitler-Karotenoidler
7 Fonksiyonel Besinler-Bitki Steolleri-İzotiyosiyanatlar-Sülfüt ve tioller
8 Fonksiyonel Besinler-Vitaminler ve mineraller-Diyet lifi
9 Ara sınav
10 Fonksiyonel Besinler ve Sağlık Etkileri
11 Fonksiyonel Besinlerin Hazırlanması-Lab
12 Makale sunumu
13 Makale sunumu
14 Makale sunumu
15 Makale sunumu