Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Bozkurt Koç *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2020, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

1. Kağıtçıbaşı, Ç. (2010). Günümüzde İnsan ve İnsanlar: Sosyal Psikolojiye Giriş (12. Basım). İstanbul: Evrim. 2. Freedman, J. L., Sears, D. O. ve Carlsmith, J. M. (1989). Sosyal Psikoloji. Ali Dönmez (Çev.). İstanbul: İmge. 3. Michener, H. A., DeLamater, J. D., Schwartz, S. H. and Merton, R. K. (1990). Social Psychology (Second Edition). San Diego: Harcourt Brace Jovanovich. 4. Saks, M. J. and Krupat, E. (1988). Social Psychology and Its Applications. New York: Harper & Row. 5. Sosyal Psikoloji. (2009). Nuri Bilgin (Ed.). (3. Baskı). İzmir: Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi. 6. Tarhan, N. (2010). Toplum Psikolojisi: Sosyal Şizofreniden Toplumsal Empatiye. İstanbul: Timaş. 7. Taylor, S. E., Peplau, L. A., Sears, D. O. (2010). Sosyal psikoloji (2. Baskı). Ali Dönmez (Çev.). Ankara: İmge. 8. Krech, D. ve Crutchfild, R. S. (1980). Sosyal Psikoloji: Teori ve Problemler (3. Baskı). Erol Güngör (Çev.). İstanbul: Ötüken. 9. Arkonaç, S. A. (2008). Sosyal Psikolojide İnsanları Anlamak: Deneysel ve Eleştirel Yaklaşımlar. Ankara: Nobel. 10. Silah, M. (2005). Sosyal Psikoloji: Davranış Bilimi (2. Baskı). Ankara: Seçkin. 11. Kağıtçıbaşı, Ç. (2012). Benlik, Aile ve İnsan Gelişimi: Kültürel Psikoloji (3. Baskı). İstanbul: Koç Üniversitesi.

Dersin İçeriği

Sosyal psikolojinin tanımlanması ve tarihsel gelişimi, sosyal psikoloji araştırmalarında yöntem, sosyal etki ve uyma: sosyal etki ve uymayla ilgili araştırmalar, uyma davranışını etkileyen ortamsal ve kişisel etkenler, tutumlar: kavramsal çerçeve (tanımlar, ögeler, tutum davranış ilişkisi), tutum değişimiyle ilgili kuramsal yaklaşımlar, tutum değişimini etkileyen faktörler, kalıplaşmış tutumlar, iletişim ve propaganda: teorik ve kavramsal çerçeve, iletişim ve propaganda: kaynağın ve hedefin özellikleri.

Dersin Amacı

Sosyal psikolojinin tanımı, tarihsel gelişimi ve sosyal psikoloji araştırmalarında yöntem; sosyal etki ve uyma, uyma davranışını etkileyen ortamsal ve kişisel etkenler; tutumlar (tanımlar, ögeler, tutum davranış ilişkisi), tutum değişimiyle ilgili kuramsal yaklaşımlar, tutum değişimini etkileyen faktörler, kalıplaşmış tutumlar; iletişim ve propaganda (teorik ve kavramsal çerçeve), iletişim ve propagandada kaynağın ve hedefin özellikleri vb. konularda bilgi sahibi olmak ve sosyal psikolojik düzeyde analiz yapabilme yeteneğinin gelişimine katı sağlamaktır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Sosyal psikolojiye giriş Yok Yok
2 Sosyal Psikoloji Nedir? Yok Yok
3 Sosyal Psikoloji Nedir? Yok Yok
4 Sosyal etki ve uyma- 1 Yok Yok
5 Sosyal etki ve uyma- 2 Yok Yok
6 Tutumlar Yok Yok
7 Tutumlar, Önyargı- 1 Yok Yok
8 Tutumlar, Önyargı- 2 Yok Yok
9 Ara sınav Yok Yok
10 İletişim ve propaganda- 1 Yok Yok
11 İletişim ve Propaganda- 2 Yok Yok
12 İkna Teknikleri Yok Yok
13 Sosyal biliş Sosyal algı- 1 Yok Yok
14 Sosyal biliş Sosyal algı- 2 Yok Yok
15 Sosyal biliş Sosyal algı- 3 Yok Yok