Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1- Adams, M.R. and Moss, M.O. 2008, Food Microbiology, Third Edition, Royal Society of Chemistry.
2-Frazier,W.C.; Westhoff,D.C., 1978, Food Microbiology, Mc Graw – Hill, Inc,NY.
3-Ray, B. and Bhunia,A., 2008, Fundamental Food Microbiology,Fourth Edition, CRC Press.
4-Akçelik, M.; Ayhan,K.,Çakır,İ. ve ark. 2000, Gıda Mikrobiyolojisi ve Uygulamaları, Armoni Matbaacılık Ltd.Şti. Ankara.
Dersin Amacı
Bu dersin başlıca amacı, öğrencilere gıda mikrobiyolojisinde temel konuları öğretmek ve gıda- mikroorganizma ilişkileriyle birlikte gıdaların korunması ve saklanması, hijyen gibi konularda bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır.