Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Savaş Yılmaz *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

1-Gülyavuz H., Ünlüsayın M.1999. Su Ürünleri İşleme Teknolojisi,SDÜ.Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi, Isparta, 366 sayfa. 2-Gökoğlu N.2002. Su Ürünleri İşleme Teknolojisi, Su Vakfı Yayınları, İstanbul,157 sayfa.

Dersin İçeriği

Su ürünleri teknolojisinin fonksiyonları, su ürünleri teknolojisinin sınıflandırılması, su ürünlerinin fiziksel ve kimyasal yapısı, su ürünlerinde ölüm sonrası değişimler, su ürünlerinde tazelik ve tazelik kontrol yöntemleri, su ürünlerinin taşınması, su ürünlerine uygulanan teknolojiler

Dersin Amacı

Su ürünleri ve su ürünlerine uygulanan teknolojiler hakkında yeterli bilgiyi sunmaktır

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Su Ürünleri Teknolojisine Giriş
2 Su ürünlerinin Kimyasal Yapısı
3 Su Ürünleri Etlerinin Fiziksel Özellikleri
4 Su ürünlerinde Ölüm Sonrası Değişimler
5 Su Ürünlerinin Tazeliği ve Tazelik Kontrol Yöntemleri
6 Su Ürünlerinin Taşınması
7 Donmuş Besin Teknolojisi, Tuzlanmış Ürün Teknolojisi
8 Kurutulmuş Ürün Teknolojisi, Dumanlanmış Ürün Teknolojisi
9 Arasınav
10 Konserve Teknolojisi
11 Ezme Su Ürünleri Teknolojisi
12 Paketlenmiş Besin Teknolojisi ve Besinlerin Radyoaktif Işınlarla Korunması
13 Su Ürünleri Teknolojisinde Kullanılan Katkı Maddeleri
14 Yenmeyen Su Ürünleri Teknolojisi