1 |
Balık Biyolojisi ve Balıkçılık Biyolojisi arasındaki farklar ve Populasyon Dinamiği tanımı |
|
|
|
2 |
Denizel ortamın ekolojik açıdan sınıflandırılması, Dünya balıkçılık sahaları, Tatlısu ve Denizel üretim alanları |
|
|
|
3 |
Akdeniz Sular sistemi ve bu sistem içerisinde Karadeniz'in yeri; Hidrografik özellikler ve balıkçılık sahaları |
|
|
|
4 |
Balıkçılık Biyolojisinde Birim stok kavramı |
|
|
|
5 |
Birim stokun özellikleri |
|
|
|
6 |
Stok ayırma çalışmaları; markalama veya işaretleme yöntemi, harcanan gücün dağılımı, ekosörvey yöntemi, parazit çalışmaları yöntemi immunogenetik yöntemler, |
|
|
|
7 |
Stoklarda Denge Durumu; avlanan ve avlanmayan stoklarda denge |
|
|
|
8 |
Abiyotik çevresl Faktörler I: Suyun yoğunluğu ve basıncı, Tuzluluk, Sıcaklık |
|
|
|
9 |
Arasınav |
|
|
|
10 |
Abiyotik çevresl Faktörler II: Besin Tuzları, Oksijen, Işık, Akıntı ve Rüzgar, Yağış |
|
|
|
11 |
Biyotik çevresel faktörler: Rekabet, predasyon, hastalıklar, göçler |
|
|
|
12 |
Stokların İzlenmesi, Örnekleme, Birim av, stoklarda artış, Boy-Ağırlık İlişkisi, Büyüme |
|
|
|
13 |
Büyüme modelleri, Eşey ayrımı, eşeysel olgunluk safhaları, yumurta verimliliği |
|
|
|
14 |
Yeni nesil katılımı, Stoğa yeni birey katılımının hesaplanmasında farklı modeller; |
|
|
|