Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Savaş Yılmaz Dr. Öğr. Üyesi Semra Saygın *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Alpbaz, A. 2005. Su Ürünleri Yetiştiriciliği. Alp Yayınları, İzmir Alpbaz, A., Hoşsucu, H., 1996. İç Su Balıkları Yetiştiriciliği. 2. Baskı. E. Ü.Basımevi, Bornova, İzmir. Tekelioğlu, N. 1998. Deniz Balıkları Yetiştiriciliği. Baki Kitabevi, Adana

Dersin İçeriği

-Balık yetiştiriciliği nedir, hangi alanlarda gerçekleştirilir konularının açıklanması, -Suyun özellikleri, hipofizasyon, yetiştiricilikte kullanılan havuzlar ve özellikleri, -Balık yetiştiriciliğinin ülkemizdeki ve dünya genelindeki durumu, -İç su ve deniz balıklarının yetiştiriciliğinin nasıl yapıldığının açıklanması

Dersin Amacı

Öğrencilerin kültür balıkçılığının nasıl gerçekleştirilebileceği ve yetiştiricilik kavramı hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve akuakültür çalışmalarının ekonomik önemini vurgulamak

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Balık yetiştiriciliğinin tarihi
2 Balık yetiştiriciliği ve amaçları
3 Kültür balıkçılığında üretim sistemleri
4 Yetiştiricilik için su ve balık özellikleri
5 Alabalık yetiştiriciliği
6 Sazan yetiştiriciliği
7 Deniz levreği yetiştiriciliği
8 Çipura yetiştiriciliği
9 Vize sınavı
10 Kefal yetiştiriciliği
11 Turna balığı yetiştiriciliği
12 Yayın balığı yetiştiriciliği
13 Mersin balığı yetiştiriciliği
14 Yılanbalığı yetiştiriciliği