Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Ahmet Tabak Dr. Öğr. Üyesi Elmas Polatdemir Dr. Öğr. Üyesi Ali Ergüç *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Besin analizleri ders kitabı, Nevin VURAL, Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi yayın No:69. Besin analizleri ders kitabı Cilt: II. Prof. Dr. A. Cemal OMURTAG. Ankara Üniversitesi

Dersin İçeriği

Çeşitli gıdalar, içerikleri ve analiz yöntemleri.

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, çeşitli gıdalar, içerikleri ve analiz yöntemlerini öğretmektir.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Besin analiz yöntemlerine giriş
2 Örnek alımı ve hazırlanması, analitik yöntemler ve verilerin değerlendirilmesi
3 İstatistiksel terimler ve işlemler, besin analizlerinde yöntem seçimi
4 Suyun besinlerdeki önemi ve analiz yöntemleri
5 İçme-kullanım suları ve analizleri
6 Besinlerde yağlar ve analiz yöntemleri
7 Besinlerde karbohidratlar ve analiz yöntemleri
8 Ara Sınav
9 Besinlerde amino asitler, peptidler, proteinler ve analiz yöntemleri
10 Besinlerde enzimler ve analiz yöntemleri
11 Besinlerde mineraller, fenolik bileşikler ve analiz yöntemleri
12 Besinlerde vitaminler ve analiz yöntemleri
13 Besin zehirlenmeleri
14 Beslenme, yeterli ve dengeli beslenme
15 Besinler ve insan sağlığı arasındaki ilişki