Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Dr. Öğr. Üyesi Elmas Polatdemir Prof. Dr. Şaziye Sezin Yücelik Dr. Öğr. Üyesi Ali Ergüç *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Altuğ, T. Gıda Katkı Maddeleri, Meta Basım, İzmir, (2001). Bağcı, T. "Gıda Katkı Maddeleri ve Sağlığımız Üzerine Etkileri", Hacettepe Tıp Dergisi;28(1); 18-23, (1997).

Dersin İçeriği

Gıda katkı maddeleri, sınıflandırılması, kullanım koşulları, yasal düzenlemeleri, sağlık üzerine etkileri, hazır gıda ve analiz yöntemleri.

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, gıda katkı maddeleri, kullanım koşulları, sağlık üzerine etkileri, yasal düzenlemeleri ve analiz yöntemleri hakkında temel bilgileri öğretmektir.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Gıda Nedir?
2 Gıda katkı maddeleri giriş
3 Gıda katkı maddeleri giriş
4 Gıda katkı maddeleri-Mevzuat
5 Tatlandırıcılar
6 Organ Bağışı
7 Antioksidan ve Şelat Ajanları
8 Ara Sınav
9 Gıda Katkı Maddeleri Analizi Yöntemleri
10 Gıda Katkı Maddeleri Analizi Yöntemleri
11 Gıda Katkı Maddeleri Analizi Yöntemleri
12 ASİTLER VE ASİTLİĞİ DÜZENLEYİCİ MADDELER TOPAKLANMAYI ÖNLEYİCİLER, UN AĞARTICI AJANLAR, HACİM ARTIRICILAR
13 EMÜLGATÖRLER VE EMÜLSİFİYE EDİCİ TUZLAR KABARTMA AJANLARI, KÖPÜRTME VE KÖPÜRMEYİ ÖNLEYİCİ AJANLAR, SIKILAŞTIRICI AJANLAR
14 GAMLAR (KIVAM ARTIRICI VE JELLEŞTİRİCİ) VE STABİLİZÖRLER
15 İTİCİ GAZLAR VE AMBALAJ GAZLARI, NEM VERİCİLER, PARLATMA AJANLARI