Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1. Eczacılık Tarihi Naşit Baylav, Eczacı-Kimyager, İstanbul,1968
2. Medikal Etik Yahya Kıyak, MD, İstanbul,1987
3. Baytop T. Türk Eczacılık Tarihi Araştırmaları, İstanbul, 2000.
4. Sarı N. Yeni Tıp Tarihi Araştırmaları, İstanbul, 2002.
5.Eczacılık İşletmeciliği, Gulbin Özçelikay, Nazlı Şencan, Akademisyen Tıp Kitabevi, Ankara, 2015.
Dersin İçeriği
Antik çağlardan günümüze kadar eczacılık mesleğinin dünyanın çeşitli bölgelerinde ve kültürlerinde geçirdiği aşamalar, eczacılık mesleğinin Türkiye Cumhuriyeti'ndeki gelişim basamakları, etik ve deontoloji kavramlarının açıklanması, Türk Eczacıları Deontoloji Tüzüğü ile dünyadaki diğer ülkelerin eczacılık etik kurallarının tartışılması, örnek vakalar/olaylar.