Ders Notları

80% Complete (success)

Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü (programId: 2726, mufredatTurId: 932001)

Müfredat

Yıl: 1, Dönem: 1
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L Kredi AKTS Ders Notları
GMB101 Bilgisayar Destekli Çizim 927001 1 2 0 2 4
GMB105 Mühendislikte Bilgisayar Uygulamaları 927001 1 2 0 2 4
TBBİO121 Biyoloji 927001 2 0 0 2 3
TBFİZ113 Fizik I 927001 3 0 2 4 6
TBKİM103 Genel Kimya I 927001 3 0 0 3 4
TBMAT103 Matematik I 927001 4 0 0 4 5
YD111 Yabancı Dil 927003 4 0 0 4 4


Yıl: 1, Dönem: 2
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L Kredi AKTS Ders Notları
ATİ112 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 927001 4 0 0 4 4
GMB106 Gıda Mühendisliğine Giriş 927001 2 0 0 2 3
GMB110 Analitik Kimya 927001 2 0 2 3 7
GMB112 Organik Kimya 927001 2 0 0 2 5
TBFİZ114 Fizik II 927001 3 0 2 4 6
TBMAT104 Matematik II 927001 4 0 0 4 5


Yıl: 2, Dönem: 3
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L Kredi AKTS Ders Notları
GMB201 Gıda Kimyası - I 927001 2 0 0 2 4
GMB205 Diferansiyel Denklemler 927001 3 0 0 3 4
GMB207 Kütle ve Enerji Denklikleri 927001 3 0 0 3 5
GMB209 Akışkanlar Mekaniği 927001 3 0 0 3 5
GMB211 Termodinamik 927001 3 0 0 3 5
GMB-TSEÇ-1 Teknik Seçmeli 1 927003 2 0 0 2 3
TDK211 Türk Dili 927001 4 0 0 4 4


Yıl: 2, Dönem: 4
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L Kredi AKTS Ders Notları
GMB202 Gıda Kimyası - II 927001 2 0 0 2 4
GMB206 Genel Mikrobiyoloji 927001 2 0 2 3 6
GMB212 Biyokimya 927001 2 0 0 2 4
GMB216 Mühendislikte İstatistiksel Yöntemler 927001 2 0 0 2 4
GMB218 Isı ve Kütle Aktarımı 927001 3 0 0 3 5
GMB-TSEÇ-2 Teknik Seçmeli 2 927003 2 0 0 2 3
İSG250 İş Sağlığı ve Güvenliği 927001 4 0 0 4 4


Yıl: 3, Dönem: 5
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L Kredi AKTS Ders Notları
GMB301 Gıda Mikrobiyolojisi 927001 3 0 2 4 5
GMB309 Reaksiyon Kinetiği 927001 2 0 0 2 3
GMB311 Enstrümental Gıda Analizi 927001 1 0 2 2 4
GMB313 Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler - I 927001 2 2 0 3 6
GMB-TSEÇ-3 Teknik Seçmeli 3 927003 2 0 2 3 4
GMB-TSEÇ-4 Teknik Seçmeli 4 927003 2 0 0 2 3
MUH301 Girişimcilik ve Yenilikcilik 927001 2 0 0 2 5


Yıl: 3, Dönem: 6
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L Kredi AKTS Ders Notları
GMB306 Meyve Sebze Teknolojisi 927001 3 0 2 4 6
GMB316 Et Teknolojisi 927001 3 0 2 4 6
GMB318 Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler - II 927001 2 2 0 3 6
GMB320 Yağ Teknolojisi 927001 3 0 2 4 6
GMB334 Staj 927001 0 0 0 0 10
GMB-TSEÇ-5 Teknik Seçmeli 5 927003 2 0 0 2 3
GMB-TSEÇ-6 Teknik Seçmeli 6 927003 2 0 0 2 3


Yıl: 4, Dönem: 7
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L Kredi AKTS Ders Notları
GMB411 Süt Teknolojisi 927001 3 0 2 4 6
GMB413 Tahıl Teknolojisi 927001 3 0 2 4 6
GMB415 Gıda Mühendisliğinde Tasarım 927001 2 2 0 3 6
GMB417 Bitirme Projesi - I 927001 0 4 0 2 6
GMB-TSEÇ-7 Teknik Seçmeli 7 927003 2 0 0 2 3
GMB-TSEÇ-8 Teknik Seçmeli 8 927003 2 0 0 2 3


Yıl: 4, Dönem: 8
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L Kredi AKTS Ders Notları
GMB412 Bitirme Projesi - II 927001 0 4 0 2 8
GMB502 Mesleki Uygulama Programı 927001 10 4 2 13 30
GMB-TSEÇ-10 Teknik Seçmeli 10 927003 2 0 0 2 4
GMB-TSEÇ-11 Teknik Seçmeli 11 927003 2 0 2 3 6
GMB-TSEÇ-12 Teknik Seçmeli 12 927003 2 0 0 2 4
GMB-TSEÇ-9 Teknik Seçmeli 9 927003 2 0 0 2 4


Seçmeli Ders Grupları (SDG)

Yıl: 1, Dönem: 1 Yabancı Dil
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L Kredi AKTS Ders Notları
YDA111 Almanca 927003 4 0 0 4 4
YDF111 Fransızca 927003 4 0 0 4 4
YDİ111 İngilizce 927003 4 0 0 4 4


Yıl: 2, Dönem: 3 Teknik Seçmeli 1
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L Kredi AKTS Ders Notları
GMB241 Teknik İngilizce (TS 1) 927003 2 0 0 2 3
GMB243 Genel ve Teknik İletişim (TS 1) 927003 2 0 0 2 3
GMB245 Gıda Mühendisliğinde Etik (TS 1) 927003 2 0 0 2 3


Yıl: 2, Dönem: 4 Teknik Seçmeli 2
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L Kredi AKTS Ders Notları
GMB240 Gıda Katkı Maddeleri (TS 2) 927003 2 0 0 2 3
GMB242 Malzeme Bilgisi (TS 2) 927003 2 0 0 2 3
GMB244 Geleneksel Gıdalar (TS 2) 927003 2 0 0 2 3


Yıl: 3, Dönem: 5 Teknik Seçmeli 3
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L Kredi AKTS Ders Notları
GMB341 Gıdaların Fiziksel Özellikleri (TS 3) 927003 2 0 2 3 4
GMB343 Duyusal Analiz (TS 3) 927003 2 0 2 3 4
GMB345 Alkollü İçkiler Teknolojisi (TS 3) 927003 2 0 2 3 4
GMB347 Gıda Ambalajlama (TS 4) 927003 2 0 0 2 3
GMB349 Gıda Makine ve Ekipmanları (TS 4) 927003 2 0 0 2 3
GMB351 Mühendislik Ekonomisi (TS 4) 927003 2 0 0 2 3


Yıl: 3, Dönem: 6 Teknik Seçmeli 5
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L Kredi AKTS Ders Notları
GMB340 Gıda Güvenliği Sistemleri (TS 5) 927003 2 0 0 2 3
GMB342 Gıda Kanun ve Tüzükleri (TS 5) 927003 2 0 0 2 3
GMB344 Gıda İşletme Yönetimi (TS 5) 927003 2 0 0 2 3
GMB346 Çay Teknolojisi (TS 6) 927003 2 0 0 2 3
GMB348 Meyve Sebze Suyu Teknolojisi (TS 6) 927003 2 0 0 2 3
GMB350 Gıda Endüstrisi Hammaddeleri (TS 6) 927003 2 0 0 2 3


Yıl: 4, Dönem: 7 Teknik Seçmeli 7
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L Kredi AKTS Ders Notları
GMB441 Gıda Endüstrisinde Sorun Çözme Teknikleri (TS 7) 927003 2 0 0 2 3
GMB443 Gıda Muhafaza Teknikleri (TS 7) 927003 2 0 0 2 3
GMB445 Toplu Beslenme Sistemleri (TS 7) 927003 2 0 0 2 3
GMB447 Beslenme İlkeleri (TS 8) 927003 2 0 0 2 3
GMB449 Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasötikler (TS 8) 927003 2 0 0 2 3
GMB451 Gıdalarda Toksik Bileşenler (TS 8) 927003 2 0 0 2 3


Yıl: 4, Dönem: 8 Teknik Seçmeli 10
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L Kredi AKTS Ders Notları
GMB446 Kanatlı Etleri ve Yumurta Teknolojisi (TS 10) 927003 2 0 0 2 4
GMB448 Su Ürünleri İşleme Teknolojisi (TS 10) 927003 2 0 0 2 4
GMB464 Yeni Gıda İşleme Teknolojileri (TS 10) 927003 2 0 0 2 4
GMB452 Fermente Süt Ürünleri Teknolojisi (TS 11) 927003 2 0 2 3 6
GMB454 Gıda Endüstrisinde Hijyen ve Sanitasyon (TS 11) 927003 2 0 2 3 6
GMB456 Asitli Fermente Gıdalar Teknolojisi(TS 11) 927003 2 0 2 3 6
GMB458 Profesyonel Gelişim ve Kariyer Planlama (TS 12) 927003 2 0 0 2 4
GMB460 Şeker ve Şekerli Ürünler Teknolojisi (TS 12) 927003 2 0 0 2 4
GMB462 Gıda Mühendisliğinde Ürün Geliştirme (TS 12) 927003 2 0 0 2 4
GMB440 Dünyada Gıda Sorunları (TS 9) 927003 2 0 0 2 4
GMB442 Gıda ve Tüketici (TS 9) 927003 2 0 0 2 4
GMB444 Gıda Güvencesi (TS 9) 927003 2 0 0 2 4

İletişim Bilgileri

Adres:
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlük Binası Kurupelit Kampüsü, 55139 Atakum / SAMSUN
Telefon:
(362) 312 19 19
Eposta:
iletisim@omu.edu.tr