Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Ahmet Balkaya *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

"Organik Sebze Tohum Üretimi " ders notları

Dersin İçeriği

Organik tohum tanımı, konvansiyonel tohumdan olan farkları. Ülkemizde ve dünyada organik tohum üretim durumu. Organik tarım kanunu ve kanunda tohumun yeri. Organik tohum üretimi. Başlangıç işlemleri. Üretimde etkili faktörler. Üretim Hasat. Tohum ayırma ve kurutma. Pazarlama. Örneklerle organik tohum üretimi. Domates, biber, marul, karnabahar ve bezelye

Dersin Amacı

Bu ders organik sebze tohum üretiminin esasları hakkında bilgi vermektedir.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Organik tohum tanımı, konvansiyonel tohumdan farkları.
2 Ülkemizde ve dünyada organik tohum üretim durumu
3 Organik tarım kanunu ve kanunda tohumun yeri.
4 Organik tohum üretim sistemi
5 Tohum üretiminde başlangıç işlemleri
6 Organik tohum üretiminde etkili faktörler
7 Organik tohum hasat kriterleri
8 Tohum Kurutma
9 Ara Sınav
10 Örneklerle organik tohum üretimi ( Domates, biber, marul, karnabahar ve bezelye)
11 Örneklerle organik tohum üretimi ( Domates, biber, marul, karnabahar ve bezelye)
12 Örneklerle organik tohum üretimi ( Domates, biber, marul, karnabahar ve bezelye)
13 Örneklerle organik tohum üretimi ( Domates, biber, marul, karnabahar ve bezelye)
14 Final Sınavı